Portugalis ajas ahne pankur pagarid pankrotti, kui varastas neilt 600 000 eurot

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Endist pankurit ootab 600 000 euro varguse eest ilmselt vangistus.
Endist pankurit ootab 600 000 euro varguse eest ilmselt vangistus. Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

Portugalis süüdistatakse endist pangatöötajat klientidele kuulunud 600 000 euro omastamises. Mees kantis klientide raha oma arvele mitme aasta jooksul.

Aveiro ringkonnaprokuratuur esitas hiljuti süüdistuse BCP panga endisele töötajale, keda süüdistatakse selles, et ta kantis 11 aasta jooksul klientide kontodelt endaga seotud kontodele rohkem kui 600 000 eurot, vahendas News Portugal.

Süüdistuse kohaselt kuritarvitas mees panga ja klientide usaldust ning võltsis dokumente. 

Mees töötas varguste toimepaneku ajal pangas erinevatel ametikohtadel, alguses  kliendihaldurina ja lõpetades filiaali juhataja ning rahanduskoordinaatorina.

Süüdistus esitati ka endise pangatöötaja abikaasale, kes oli samuti sama panga töötaja. Uurijate sõnul oli naine mehe skeemidest teadlik ja lõpetas 2011. aastal abikaasaga töösuhte ühepoolselt. Seda ilmselt selleks, et aidata varjata mehe kelmuse väljatulekut.

Pankur ajas pagarid pankrotti

Uurimine algas tänu Montemor-o-Velhos asunud pagarikoja omanikele, kes avastasid, et nende pangakontodel liigutati aastaid raha ilma nende loata. 

Sel perioodil oli aga alati nende pangatoimingutega seotud isikuks olnud just see sama mees, kes neile ka 1994. aastal ka samas pangas konto avas. 

Süüdistuse kohaselt võttis endine pankur aastatel 2000–2011 pagarikoja  arvelduskontodelt deebetkannete kaudu vähemalt 619 000 eurot, kandes raha keeruliste skeemide abil oma naise ja vanemate kontole edasi.

Süüdistuse kohaselt esitas pankur oma klientidele ka pidevalt valeandmeid, nii et pagarid ei saanud pikalt aru, et ettevõtte kontodel oli oluliselt vähem raha, kui nad arvasid seal olevat. 

Pagarikoja omanike sõnul jäid nad seoses pankuri sahkerdamisega võlgu tarnijatele, teistele pankadele, töötajatele ning sotsiaalkindlustus- ja maksuametile. See kõik viis lõpuks ettevõtte võõrandamiseni.

Pagarid jäid tekkinud võlgade tõttu ilma kogu oma isiklikust varast ning elavad praegu pere ja sõprade toetustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles