VIDEO ⟩ San Franciscos kuulutati koroonaviirust ennetavalt välja hädaolukord

Inna-Katrin Hein
Copy
Ameerika Ühendriigid  California San Francisco
Ameerika Ühendriigid California San Francisco Foto: Caro / Neumann/Scanpix

Maailmas jätkub Hiinast möödunud aasta lõpul alguse saanud uue koroonaviiruse COVID-19 levimine. Euroopas on nakatumine viimasel nädalal kasvanud, eelkõige Itaalias ja Hispaanias.

USA haiguste kontrolli ja tõrje keskuse (Centers for Disease Control and Prevention- CDC) teatas 25. veebruaril, et on vaid aja küsimus, millal koroonaviirus USAs kiiresti levima hakkab, teatab cnn.com.

San Francisco linnapea London Breed reageeris CDC teatele ja kuulutas linnas välja hädaolukorra hoolimata sellest, et seal ei ole veel ükski inimene uude koroonaviirusesse nakatunud.

San Francisco linnapea London Breed pidamas 2018 kõnet San Franciscos toimunud kliimakonverentsil
San Francisco linnapea London Breed pidamas 2018 kõnet San Franciscos toimunud kliimakonverentsil Foto: Wu Xiaoling / imago/Xinhua/Scanpix

Breedi teatel peaksid nii linna juhid, elanikud kui külalised olema valvel ja tegema kõik, et haigestumist ennetada.

«Peame vaatama üle oma tagavarad juhuks, kui siin peaks koroonaviirus levima hakkama. Eelkõige tuleb olla valmis meditsiinitöötajatel, sest neile langeb kõige raskem koorem,» lisas linnapea.

San Francisco haiglates on kolm koroonaviiruse kahtlusega inimest, kes ei ole pärit sealt, vaid on turistid.

«Kui võtta arvesse seda, kui palju USA San Francisco ja Mandri-Hiina vahel reisitakse ning kui kiiresti teistes riikides on haigus levinud, siis mingil ajal jõuab koroonaviirus ka meie linna,» sõnas San Francisco terviseameti juht Grant Colfax.

Möödunud nädalal teatasid USA California Santa Clara maakonna võimud, et uue koroonaviiruse tõttu on seal kehtestatud eriolukord.

USAs on seni diagnoositud koroonaviirus 57 inimesel.

Koroonaviirusesse on maailmas surnud üle 2700 inimese ja nakatunuid on rohkem kui 80 000. Terveks saanuid on üle 1000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles