Avalikkuse eest taandunud Briti laulja Duffy: mind vägistati, uimastati ning hoiti päevi vangistuses

Elu24
Copy
Briti laulja Duffy pauni 2011. aastal oma karjääri pausile ning kadus avalikkuse tähelepanu eest.
Briti laulja Duffy pauni 2011. aastal oma karjääri pausile ning kadus avalikkuse tähelepanu eest. Foto: Reuters/ScanPix

Duffy nime all tuntud Walesi poplaulja Aimee Duffy (35), kes taandus pärast ülipopulaarset debüütalbumit «Rockferry» avalikkuse eest, avaldas sotsiaalmeedias, et teda uimastati, hoiti päevi vangistuses ja vägistati, vahendab The Guardian.

Briti laulja Duffy (35) oli debüütalbumi ja hittlugudega «Mercy» ja «Warwick avenue» muusikamaailmas 00ndate teisel poolel tõusev täht. Üheksa aastat tagasi tegi aga naine pikemaks ajaks karjääriga pausi. Nüüd kirjeldas Duffy oma Instagrami kontol hirmutavat kogemust, mis võis aastakümne eest tema otsuse ajend olla.

«Ma pole päris kindel, miks praegu on õige aeg ja mis sellest kõigest rääkimises tundub põnev ja vabastav. Ma ei saa seda selgitada. Paljud teist imestavad, mis minuga juhtus, kuhu ma kadusin ja miks,» alustas Duffy oma postitust ja kinnitas, et temaga on praegu kõik korras ja ta on väljaspool ohtu.

«Mind vägistati ja uimastati ning hoiti päevi vangistuses. Muidugi jäin ellu,» tunnistas laulja. «Taastumine võttis aega. Seda pole kerge öelda. Kuid ma võin teile öelda, et viimasel kümnendil, tuhandete ja tuhandete päevade jooksul, mil pühendusin soovile tunda taas oma südames päikesepaistet, lõpuks paistab nüüd päike.»

Duffy ei täpsusta, millal rünnak aset leidis, kuid ütles, et otsustas rünnaku paljastada pärast seda, kui ajakirjanik oli temaga ühendust võtnud: «Ta oli lahke ja tundus nii hämmastav, et lõpuks sain rääkida… Järgnevatel nädalatel postitan antud intervjuu. Kui teil on küsimusi, tahaksin neile vastata suuliselt antud intervjuus, kui saan,» avaldas laulja ja palus postituse lõpus tuge ning soovis, et tema pereellu ei sekkutaks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There«s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

Duffy 2008. aastal ilmunud debüütalbum «Rockferry», mis sarnaneb oma kõlalt Amy Winehouse'i ja Adele'iga, oli sensatsiooniliselt edukas. Albumi singlite hulka kuulusid hittlood «Mercy» ja ballaad «Warwick avenue», mis jõudsid Suurbritannias edetabelite tippu.

Duffy debüütalbum oli tol aastal Suurbritannias enim müüdud plaat (praeguseks on plaati üle maailma ostetud üle üheksa miljoni koopia) ning laulja võitis selle eest kolm Briti muusikaauhinda ja ühe Grammy.  

2010. aastal andis Duffy välja vähem eduka plaadi ning pani aasta hiljem oma karjääri pausile. Hiljem on Duffy avaldanud vaid ühe loo («Whole lot of love» ja seda 2015. aastal, mida kuulis Tom Hardy filmis «Legend».

Duffy rääkis 2013. aastal Esquire'i ajakirjale, miks ta karjääris pausi tegi: «Ma astusin sammu tagasi. Ma mõtlesin: ma teen seda nüüd kõike aeglaselt... See kõik läks nii keerukaks, see vastutus.»

Laulja lisas, et tundis, et oli järsku toode, ettevõte, ärinaine. «Kuid enamasti tahtsin olla inimene.»

Aasta hiljem rääkis Duffy produtsent Bernard Butler, et lauljatari jaoks läks kõik «rööbastelt välja». «Aga mul on alati tema vastu olnud palju kaastunnet, sest ta oli noor, väikesest Walesi külast ja ta visati lihtsalt tulle.»  

Duffy ise on aastaid tagasi (2011. aastal) antud intervjuus Marie Claire'i ajakirjale rääkinud, et tema muusikalised kangelased on tragöödia ohvrid.

«See, kus tahan olla ja kus arvan, et olen [20 aasta pärast], on väga erinevad asjad. Ajaloo kujunemisel peaksin sattuma mingisse traagilisse sündmusesse. Inimestel, keda ma olen armastanud – Dusty, Marvin, Edith Piaf – neil ei olnud alati õnnelikke lugusid.»

«Ma võtan iga päeva nii, nagu see tuleb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles