Võru mälestusmärgi rüüstajad tabatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soditud mälestusmärk Võrus
Soditud mälestusmärk Võrus Foto: Postimees

Võru kriminaalpolitseinikud esitasid eile kahtlustuse meestele, kes rikkusid  21. detsembril Võru kalmistu ligiduses asuvat mälestusmärki.

21.detsembril avastati, et Võru kalmistu ligiduses on rikutud surnutele püstitatud mälestusmärki „Terroriohvrite ühishaud”. Mälestusmärgi valge tahvel  kirjaga „Inimesed, olge valvsad“ oli määritud sinise ja musta värviga, nii et see eemalt vaadates meenutas Eesti lippu.

 

Võru kriminaalpolitseinikud kuulasid antud kuriteos kahtlustatavana üle 25-aastase Marko,  33-aastase Indreku ja 23-aastase noormehe. Küsitlemise käigus tunnistasid kõik kolm ennast kuriteo toimepanemises süüdi.

 

„Kahtlustatavad kahetsesid toimepandud tegu. Enda ütluste kohaselt olid nad kuriteo toimepanemise ajal tugevas alkoholijoobes ning rüüstasid mälestusmärki, kuna arvasid selle olevat pühendatud kommunismile,” rääkis Võru kriminaaltalituse vanemkomissar Meelis Saarepuu.

 

Süüdimõistmisel võib sellise kuriteo toimepanijaid karistada kuni aastase vangistuse või rahalise karistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles