Filmiprodutsent Harvey Weinstein mõisteti süüdi naiste kuritarvitamises

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Filmiprodutsent Harvey saabus täna, 24. veebruaril New Yorgi kriminaalkohtusse.
Filmiprodutsent Harvey saabus täna, 24. veebruaril New Yorgi kriminaalkohtusse. Foto: Reuters/ScanPix

Filmiprodutsent Harvey Weinstein (67) mõisteti süüdi seksuaalses ahistamises ja vägistamises, vahendab Daily Star.

Weinstein ei tunnistanud end üheski kuriteos süüdi.

Weinsteini kriminaalasjas on vaid kaks süüdistajat, mis tähendab, et tsiviilkohtu kokkulepe on paljudele naistele, kes Weinsteini enda kuritarvitamises süüdistasid, ainus õigusemõistmise võimalus.

Elu24 kirjutas 2019. aasta detsembris, et menufilmide «Pulp Fiction» ja «Sin City» produtsendiks olnud Weinstein, kelle juhtum tekitas seksuaalvägivalla vastase #MeToo liikumise, peab jaanuaris astuma krimnaalkohtu ette, mis võib teda eluks ajaks trellide taha saata.

Kohtus tunnistasid Weinsteini vastu kuus naist, aga süüdi mõistmisel arvestatakse kahe naise (Jessica Mann ja Miriam «Mimi» Haley) vastu toime pandud süüdistusi. 

Seitsmest mehest ja viiest naisest koosnev vandekohus leidis, et ta on süüdi vägistamises ja seksuaalses ahistamises. The Sun avaldab nüüd, et Weinsteini võib ees oodata kuni 25 aasta pikkune vanglakaristus.

Vandekohus palus, et otsuse langetamisel võetakse arvesse ka Annabella Sciorra süüdistusi, kelle väidete kohaselt vägistas Weinstein ta 90ndatel. 

2019. aasta detsembris jõudis Weinstein kümnete teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises süüdistanud naistega kahjutasus kokuleppele. Ta maksab naistele kogusummana 25 miljonit dollarit (22,5 miljonit eurot).

Weinsteini süüdistasid seksuaalvägivallas tuntud näiteljannad, kaasa arvatud Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Salma Hayek ja Lea Seydoux.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles