Varro Vooglaid kaebab: miks näitab ETV paljastatud suguelunditega mehi? (5)

Elu24
Copy
Tom of Finlandi kunst ETV ekraanil.
Tom of Finlandi kunst ETV ekraanil. Foto: ERR/kuvatõmmis

Facebooki postitatud kaebuses kritiseeris esikonservatiiv Varro Vooglaid karmilt Eesti Rahvusringhäälingut. Viimane oli lubanud eetrisse lõigu kunstitöödest, kus võis näha meeste suguelundeid.

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks käilakujul Varro Vooglaiul ajas «Ringvaate» neljapäevaõhtune programm meele päris mõruks.

Nimelt oli saates lõik Estisse saabunud näitusest, kus on eksponeeritud Tom of Finlandi joonistusi ja fotosid. LGBT-kunstniku loomingut peetakse maailmakuulsaks.

Vooglaiule olid aga uudisloo lähikaadrid mehe loomingust päris vastumeelsed. Nii jagas ta oma kaebust eetikanõunikule Tarmu Tammerkile ka jälgijatega. «Näidati muuhulgas kaadreid paljastatud suguelunditega meestest, samuti seksuaalakti teostavatest meestest,» pahandas Vooglaid.

Aktivisti arvates oli asi seda hullem, et eetriajal satuvad telekat vaatama ka rohkem lapsed ning noored. «Saatelõigu alguses tunnistab saatejuht isegi, et näidatud kaadrid võivad olla häirivad ja riivata silma,» muretses ta.

Vooglaid põhjendas oma kaebust terve hulga paragrahvidega ERRi seadusest. Need viitavad «heale tavale», «äärmuslike tunnete» tekitamisele ja sellele, et ERR peaks «väärtustama perekonnal põhinevat ühiskonnamudelit».

Jälgijate seas on loomulikult palju inimesi, kes kaebust toetavad. Samas on vastuoluline avaldus ka mujale sotsiaalmeediasse levinud. Naljahambad küsivad, miks Vooglaid jälle geiseksile mõtleb.

KAEBUS Tere! Eile õhtul (20.02.2020) ETV eetris olnud saates “Ringvaade” tehti ülevaade homoerootilisest näitusest...

Posted by Varro Vooglaid on Reede, 21. veebruar 2020
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles