Tätoveerimisest sõltuvusse sattunud naine kulutas terve varanduse ja lasi ära värvida isegi oma...

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Amber Luke'i kõige ekstreemsem tätoveering on ilmselt värvitud silmamunad.
Amber Luke'i kõige ekstreemsem tätoveering on ilmselt värvitud silmamunad. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Amber Breeana Luke arvab, et tema keha kaunistab umbes 250 tätoveeringut. Naise kehalt võib leida lilli, pealuu, loomi, klotse ja üllatuslikult on tätoveeritud ka tema silmamunad.

24-aastane Amber Breeana Luke on praeguseks kulutanud tätoveeringute peale üle 23 000 euro. Oma esimese kehamaalingu lasi naine teha 16-aastasena, sest tahtis teada, mis tunne see on, vahendas Mirror. 

Luke'i esimene tätoveering oli lihtne vanaaegne kalligraafiline kirjutis sõnumiga «you can keep knocking, but won't knock me down; no love lost, no love found».

Kuid nüüd on peaaegu iga sentimeeter Luke'i kehast kaetud erinevate rabavate kujunditega, sealhulgas lillede, pealuude, loomade ja klotsimustritega.

«Alguses tegin seda, sest tahtsin teada, mis tunne see on. Ma ihaldasin seda, kuigi mul polnud aimugi, mis tunne see oli. Kui nõel mu nahaka tungis, tundus see väga kodune,» rääkis Austraaliast Uus-Lõuna-Walesist pärit Luke.

Naise sõnul lõi tema kirg tätoveerimise vastu välja, kui ta oli 20-aastane. Siis hakkas ta end rohkem tätoveerima. 

«Tätoveerimisega saadud tunne oli nagu ei ükski teine tunne, mida ma varem kogenud olin. Tundsin sõna otseses mõttes, kuidas iga minutiga kadus mu kehast negatiivset energiat,» seletas Luke.

Luke ei ole päris kindel, kui palju tal praeguseks tätoveeringuid on, sest ta lõpetas lugemise, kui sai täis 150. Aga ta arvas, et pärast seda on tema kehale juurde lisandunud vähemalt sadakond pilti. 

Ta on tätoveeringute peale kulutanud üle 23 000 euro.

Lisaks lasi Luke oma keele pooleks lõigata ja silmadesse paigaldada silikoonimplantaadid.

Võib-olla on aga Luke'i kõige šokeerivam tätoveering - ja naise enda lemmik - tema silmamunadel. Need on nimelt värvitud helesiniseks.

Luke'i sõnul tekitas talle kõige rohkem valu just silmamunade tätoveerimine, kuid samas tõdes ta, et see kõik oli valu väärt.

«Igal hommikul ärgates ja silmamunasid vaadates teeb see mind õnnelikuks, sest sinine on mu absoluutne lemmikvärv,» sõnas Luke.

Naise armastus tätoveeringute vastu on seotud ka teda vaevanud vaimse tervise probleemidega, millele ta otsustas abi leida ja avastas, et keha joonistustega kaunistamine on üks häid teraapiavorme.

Luke sõnul oli tema lapsepõlv hea, sest tema ema tegi palju tööd ning nägi vaeva, et tütrele kõike võimaldada. 

«Olin siiski äärmiselt üksildane,» tunnistas Luke ja lisas, et oma isaga ta eriti ei suhelnud. 

Aja jooksul tekkis naisel tohutu soov mitte kunagi üksi olla.

«Depressioon ja ärevus arenesid välja, kui ma olin 15-aastane ja neile lisandus veidi hiljem skisofreeniliste tunnustega piiripealne isiksusehäire,» tunnistas Luke.

Kuid kõik muutus, kui ta tähistas oma 20. sünnipäeva.

«Ma otsustasin, et tahan lõpetada enda vihkamise 20-aastaselt. Viha, mida ma oma südames oma peegelpildi vastu tundsin, oli jõhker,» räälis Luke.

Asjad läksid nii hulluks, et naine üritas vähemalt 15 korda end tappa.

Nüüd postitab Luke regulaarselt sotsiaalmeediasse fotosid oma tätoveeritud kehast, kuna loodab seeläbi teisi inimesi inspireerida oma keha armastama, tutvustades samal ajal enda keha muutmise positiivset näidet.

«Me kõik peaksime proovima astuda sammu tagasi ja mõtlema, kui loov ja kirglik see inimene peab olema, et end selliselt väljendada,» lausus Luke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles