Lõuna-Korea ususekti kümned liikmed said koroonaviiruse nakkuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaitseriietes töötajad desinfitseerimas Daegus asuva ususekti tabernaakli tunnistamise templi kiriku esist. Selles ususektis sai kümneid inimesi uue koroonaviiruse nakkuse
Kaitseriietes töötajad desinfitseerimas Daegus asuva ususekti tabernaakli tunnistamise templi kiriku esist. Selles ususektis sai kümneid inimesi uue koroonaviiruse nakkuse Foto: Kim Jun-beom/AP/Scanpix

Lõuna-Korea võimude teatel nakatusid seal uude koroonaviirusesse COVID-19 ususekti liikmed, kes said nakkuse jumalateenistustel käinud haigelt liikmelt.

Arstide arvates on viiruse superlevitajaks 61-aastane naine, kes nakatas vähemalt 90 inimest uue viirusega, teatab news.com.au.

Praegustel andmetel on Lõuna-Koreas 156 uude koroonaviirusesse nakatunut ja üks inimene on selle viiruse tagajärjel surnud.

Veel ei ole teada, kuidas isik, kellele anti koodnimeks Patsient 31, uue koroonaviiruse nakkuse sai, sest see inimene ei ole välismaal käinud ega hiinlastega kokku puutunud.

Arvatakse, et sel naisel on nõrk immuunsüsteem ja ta ikkagi võis kuskil nakkusallikaga kokku puutuda.

Daegus asuva ususekti liikmed, kellest osa sai uue koroonaviiruse nakkuse nimetatud naiselt, on arvamusel, et praegu möllav epideemia on jumala saadetud, et panna usklike vastupanuvõime proovile.

Lõuna-Korea ususekt tabernaakli tunnistamise tempel kuulub suuremasse usuorganisatsiooni Shincheonji Jeesuse kirik, mille asutas 1984. aastal Lee Man-hee ja sellel on 200 000 liiget.

Lee väite kohaselt suudab ta viimsel kohtupäeval päästa tuhandeid inimesi, kelle ta paradiisi kaasa võtab.

«Enamik ususekti kuulujaid arvab, et nüüdne koroonaviirus testib, kas nad on oma usus kindlad,» selgitas Lõuna-Korea kristliku ketserluse uurimisinstituudi juht Park Hyung-tak.

Lõuna-Korea sotsiaalmeedia kasutajad ja ateistid süüdistavad usklikke koroonaviiruse meelega levitamises, kuna nad käivad kirikutes jumalateenistustel, istudes üksteisele väga lähedal.

Shincheonji Jeesuse kirik teatas 19. veebruaril, et nad sulgesid Daegus asuva kiriku, kus usklikud nakkuse said. Edaspidi toimuvad jumalateenistused veebikaamera ja interneti abil.

Daegu kirik desinfitseeritakse mitu korda, et koroonaviirust hävitada. 

Kaitserõivastes töötajad desinfitseerimas Daegus asuvat ususekti kirikut. Selle sekti jumalateenistusel nakatus kümneid inimesi uude koroonaviirusse.
Kaitserõivastes töötajad desinfitseerimas Daegus asuvat ususekti kirikut. Selle sekti jumalateenistusel nakatus kümneid inimesi uude koroonaviirusse. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Lõuna-Koreas Daegus on kõige suurem arv inimesi uude koroonaviirusse nakatunud.

Daegu linnapea Kwon Young-jin andis linlastele käsu jääda koju, kuna on ilmnenud uusi nakatumisi ning väljas mitteliikumisega takistatakse haiguse levimist.

Kohalikud panevad sotsiaalmeediasse kodu akendest ja rõdudelt tehtud pilte linnast, mis nende sõnul on nagu mõnest katastrooffilmist, olles inimtühi. 

Linnapea andmetel osales tabernaakli tunnistamise templi jumalateenistustel, kus oli ka nakkuse edasiandnud naine, vähemalt 1000 inimest. Supernakatajalt nakkuse saanud pandi haiglatesse karantiini ja pereliikmed ei tohi nakkusohu tõttu neid vaatamas käia.

Lõuna-Koreas Daegus asuva ususekti tabernaakli tunnistamise templi kirik. See ususekt kuulub Shincheonji Jeesuse kirikusse
Lõuna-Koreas Daegus asuva ususekti tabernaakli tunnistamise templi kirik. See ususekt kuulub Shincheonji Jeesuse kirikusse Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea tervishoiuminister Kim Kang-lip sõnas, et uue koroonaviiruse nakkuse said lõunakorealased, kas käisid Hiinas, eelkõige Wuhanis, või puutusid nakatunud hiinlastega kokku. Samas ei teata veel, kuidas Patsient 31, kes käis ususekti jumalateenistustel, koroonaviiruse nakkuse sai.

Daegus asub Lõuna-Korea üks suuremaid sõjaväebaase, kus teenivad sõdurid ei tohi koroonaviiruse tõttu baasist lahkuda ega külalisi vastu võtta.

Põhjuseks on ühe hiljuti oma peret külastanud sõduri haigestumine uude koroonaviirusesse.

Samas korra kehtestas ka USA oma sõduritele, kes on Lõuna-Koreas Daegus asuvas baasis. Seal on tuhandeid sõdureid koos oma perekondade ja tsiviilteenistujatega. Nad ei tohi reisida, baasi kool ja lasteaed suleti.

Hiina võimude teatel on uue koroonaviiruse COVID-19 tagajärjel surnud 2236 inimest ja nakatunuid 75 465.

Koroonaviirus on jõudnud rohkem kui 30 riiki.

Uue koroonaviiruse epideemia algas möödunud aasta detsembris Hiinas Hubei provintsis Wuhanis. Viiruse eest hoiatanud silmaarst Li Wenliang sattus võimude vaatevälja ja politsei nõudis, et ta võtaks oma sõnad tagasi. Arst sai ühelt patsiendilt nakkuse ja suri Wuhani keskhaiglas 3. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles