Ainulaadset pereäri ajav laskesuusatamise «MacGyver»: teen kõik ise

Elu24
Copy
Soome laskesuusatajale Mari Ederile kuulub kahasse abikaasa Benjamin Ederiga ainus teadaolev suusahooldusele spetsialiseerunud ettevõte.
Soome laskesuusatajale Mari Ederile kuulub kahasse abikaasa Benjamin Ederiga ainus teadaolev suusahooldusele spetsialiseerunud ettevõte. Foto: Antti Aimo-Koivisto via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Suurtel suusariikidel on suuskade hoolduse jaoks läikivad rekkad, milles on peaaegu laboratoorsed töötingimused ja täiuslikkuseni viimistletud sisustus. Kuid Anterselva laskesuusatamise maailmameistrivõistluste teeninduspiirkonnas on haagis, mille küljele on kirjutatud BE ME.

Selles haagises toimetab Austria suusahooldestaar Benjamin Eder, Soome laskesuusataja Mari Ederi abikaasa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am so proud of you - and us 🖤 Last january I was facing some serious problems in my life and you made a big decision in your life to be able to support me 🙏🏻 • After all that shit, this all became a great chance to look in our future in new way. One of the decisions was to create own company @bemesports to try our own wings. • But what would be better than be your own boss when you are endlessly interested to learn and find something new, full workaholic, humble and always ready to help other people. I respect and admire you in so many different ways✨ • So here we are, two persons who are chacing our dreams together and separate. And just happy to do that. 🤩 • Follow @bemesports to see what is going on and where. Knock on the door when you see us next to track, or contact by phone, email or here in instagram to get more information. 🔜 @vuokattisport ✨ • Tarina tämän yrityksen synnystä on varmaan pidempikin kun ylempi tarina, mutta täällä sitä ollaan. Oon tietysti älyttömän ylpeä rakkaasta aviomiehestäni, joka on varmasti tarpeeksi rohkea, taitava, ahkera ja hullu että tää vielä toimii. Tutustu @bemesports ja tule vierailemaan jos näät meidät Vuokatissa tai Kontiolahdella tulevina viikkoina. ☺️ • 📸Benjamin (who is too old-school=normal that he would enjoy to post foto of his own face😂)

A post shared by Mari Eder (o.s. Laukkanen) (@eder.mari) on

Eder on MMi tasemel ainus «teen-kõik-ise-mees».

«Olen alati suuskadest vaimustuses olnud. Seega tean neist üht teist, vähemalt arvan, et tean,» ütles 38-aastane Eder.

Pärast laskesuusatamisekarjääri lõpetamist 2002. aastal ongi austerlane tegelenud suuskadega. Kaheksa aastat oli ta Austria laskesuusatiimi hooldepealik.

Ederid lõid suusahooldele spetsialiseerunud firma. «Tavaliselt juhib firma tegevust naine, aga pean tunnistama, et täna olen meil boss mina. Mari tegeleb marketingiga. Reklaam pole minu teema, aga Mari on selles hea.»

Benjamin Eder on tõenäoliselt ainus suusahooldusele spetsialiseerunud eraettevõtja. Tal on enda loodud ja kokkupandud masin, mis kaalub 700 kilogrammi. Sellega tuuritab ta erinevatel suusavõistlustel rohkem kui 160 päeval aastas. Ederi lihvimismasin on omasuguste seas ainulaadne. 

«Ku tiimil on korralikud tulemused, siis on kõik okei. Kui tulemusi ei tule, siis on viga kas treenerites, hooldemeeskonnas või sportlases. Mina teen seda, mida oskan ja olen seda tehes õnnelik,» lausus Eder. 

«Suusavalik on tähtis. Kui sportlane ja hooldemees on parima suusa leidnud, siis mina teen parima võimaliku määrdemustri. Kuid hea määre ei päästa, kui on tehtud vale suusavalik,» rääkis Eder. 

Suusahooldemasinad on kallid, nende hinnad ulatuvad 150 000 euroni. Ederite äri on pakitud 2300 kilogrammi kaaulvasse treilerisse. Aastas läbib auto mbes 40 tuhat kilomeetrit. Itaaliast Anterselvast põrutab Eder Rootsi Vasaloppetile.

Ederil on kliente kümnest erinevast rahvuskoondisest, Valgevene koondisega on tal sõlmitud koostööleping. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles