Sa tead ilmselt hästi kliimatüdruk Greta Thunbergi, aga mida tead sa tema õe kohta?

Elu24
Copy
Ülemaailmne noorte kliimastreik 2018. aastal Stockholmis. Greta Thunbergi ja Beata Ernman (vasakul).
Ülemaailmne noorte kliimastreik 2018. aastal Stockholmis. Greta Thunbergi ja Beata Ernman (vasakul). Foto: Reuters / Scanpix

Noore kliimaaktivisti Greta Thunbergi (17) õde Beata Ernman (14) lööb kodumaal Rootsis laineid hoopis teises valdkonnas. 

Nimelt tegeleb Greta noorem õde Beata laulmisega. Peagi võib teda näha lausa muusikalis, kus ta koos ooperilauljast ema Malena Ernmaniga kaasa lööb. 

14-aastane Beata mängib muusikalis «Forever Piaf» prantsuse lauljannat Édith Piafi nooruspõlves, tema ema Malena kehastab muusikalis Piafi tegelaskuju täiskasvanuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Beata MonaLisa Ernman (@beataernman) on

Esietendus toimub Stockholmis 19. septembril. 

Beata sõnas Saksa uudisteagentuurile Deutsche Presse-Agentur, et on tantsinud ja laulnud nii kaua, kui ta ennast mäletab. «Võimalus esitada tema (Piafi - toim) surematuid lugusid on unistuste täitumine.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes??

A post shared by Beata MonaLisa Ernman (@beataernman) on

Greta on varasemalt oma õde kiitnud ning öelnud, et ta on «üliandekas».

Veebileht dw.com kirjutab, et Beata ja Greta on väga sarnased: nad armastavad koeri,  hoolivad keskkonnast ning neil mõlemal on varajases eas diagnoositud Aspergeri sündroom. 

2018. aastal ilmunud raamatus «Scener ur hjärtat» (Südameasjad - toim) kirjutab tüdrukute ema, et Beatal on diagnoositud nii aktiivsus- ja tähelepanuhäire, Aspergeri sündroom, obsessiiv-kompulsiivne häire ning tõrges-trotslik käitumine.

Raamatus kirjutab ema Malena Ernman ka, et ei võta seda kui «puuet», vaid nagu «supervõimet». 

Malena Ernman ja Svante Thunberg koos tütarde Beata ja Gretaga 2005. aastal.
Malena Ernman ja Svante Thunberg koos tütarde Beata ja Gretaga 2005. aastal. Foto: TT/LIZZIE LARSSON/Scanpix

Beata ja Greta ema on ooperilaulja, metsosopran, kellel oli kuni 2016. aastani rahvusvaheline karjäär, kuid siis loobus naine lendamisest, kuna see on keskkonda kahjustav. Viimastel aastatel on ta esinenud vaid oma kodumaal ja mõnes Euroopa riigis.

Tüdrukus isa Svante Thunberg on näitleja, produtsent ja kirjanik ning ka vanaisa Olof on näitleja.

Pere ei söö liha, on taimetoitlased, nende kodumaja katusel on päikesepaneelid ning neil on elektriauto, mida nad kasutavad vaid äärmisel vajadusel.

Ema Marie Ernmani tuntakse ka sellest, et ta oli 2009 Moskvas toimunud Eurovisioonil Rootsi esindaja. Ta sai palaga «La Voix» 21. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles