Kaia Triisa avameelselt Koit Toome depressioonist: meil kõigil on ühe korra see krahh käinud...

Elu24
Copy
Su nägu kõlab tuttavalt finaal, Koit Toome ja Kaia Triisa
Su nägu kõlab tuttavalt finaal, Koit Toome ja Kaia Triisa Foto: Erlend Štaub

Muusik Koit Toome (41) ja tema elukaaslane Kaia Triisa (35) rääkisid «Vikerhommikus» avameelselt depressioonist, mille all muusik aastaid tagasi kannatas.

Meigikunstnikuna töötav Kaia Triisa avaldas saates, et inimesed võivad küll kõrvalt vaadata ja mõelda, et muusiku elu on kihvt ja äge, ent tihti ei nähta seda teist poolt. «Mis töö selle taga on, et olla see tund aega seal laval ja kogu see masinavärk, mis selle taga töötab,» selgitas ta.

«Kui tal on siin plaadid välja tulnud, siis meil on ikka aastaid olnud niimoodi, et ta ikkagi kolmsada päeva on kodust ära ja siis proovi kõike seda oma tavaelu ja oma artistielu koos hoida. Varem või hiljem on meil kõigil ühe korra see krahh käinud,» lisas ta. 

«Lihtsalt suur oskus on sellest välja tulla ja tema väga suur trump on see, et ta ikkagi lõpuks tunnistas endale seda, et nüüd on see aeg, kus on vaja korraks juhe seinast välja tõmmata.»

«Tal oma arst ja inimesed kõrval on juba aastaid oodanud, et kuna see pauk ära käib nähes, mis tempost ta teeb seda. Ta on selline töörügaja, nagu ta ise ütleb ja ta ise sealt rea pealt maha ei saa, kui lihtsalt tervis märku ei anna.» 

«Selleks sai muidugi korra ikka päris põhjas ära käidud. See päädis ühel hetkel, kus ma olin üks-kaks päeva voodis ja värisesin ja ei maganud ning mõtlesin, et ma kutsun kiirabi. See oli mingi selline viimane auk, kus ma kodus olin,» tunnistas Koit saates.  

Ta lisas ka, et paljud inimesed ei tunnistagi endale seda haigust. «Mina samamoodi. Ma lasin nagu tööhobune kogu aeg aastast aastasse ja nädalast nädalasse.»

«Mingil hetkel need asjad kogunevad, summeeruvad ja kuidagi kaob see lust ära ja läheb punnitamiseks,» ütles Toome ja lisas, et väike paus aitas tal tagasi muusikasse tulla.

«Ma sain juba nädala-paariga suuremast august välja. Koos rohtude ja arstidega sain ma ikkagi suhteliselt ruttu korda,» lisas ta.

Kuula ka täispikka intervjuud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles