Vanglapõgenik nautis 20 aastat vabadust, kuid koroonaviirus sundis teda alla andma

Inna-Katrin Hein
Copy
Hiinlasest arreteeritu. Pilt on illustreeriv
Hiinlasest arreteeritu. Pilt on illustreeriv Foto: Schutterstock.com

Hiinas 20 aastat tagasi vanglast põgenenud mehe elu muutus uue koroonaviiruse COVID-19 piirangute tõttu põrguks ja ta andis end politseile üles.

Kohus mõistis Zhangi-nimelise mehe relvastatud röövi eest üheksaks aastaks trellide taha, kuid ta põgenes 2000. aastal vanglast, kui oli vanglast väljas tööl, teatab mtvuutiset.fi.

Zhang sai vabadust nautida 20 aastat, kuid kui haiguspuhangu tõttu hakati avalikes kohtades inimeste kehatemperatuuri mõõtma ja isikut tõendavaid dokumente kontrollima, muutus olukord tema jaoks ohtlikuks.

Hiina medtöötaja mõõtmas kehatemperatuuri, et teha kindlaks haiged inimesed, eelkõige need, kellel on uus koroonaviirus.
Hiina medtöötaja mõõtmas kehatemperatuuri, et teha kindlaks haiged inimesed, eelkõige need, kellel on uus koroonaviirus. Foto: Wei Peiquan / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ta oli oma põgenikuelu jooksul saanud enamjaolt dokumentideta läbi. Zhang lahkus töölt, kuna arvas, et võib seal kontrolli käigus vahele jääda.

Paar nädalat tagasi sai tal raha otsa, ta kolis üürikorterist välja, elas tänavatel ja otsis süüa prügikastidest. Kuid selle nädala alguses ei kannatanud ta enam nälga ja keerulist olukorda välja ja läks Fujiani provintsis politseisse, kus teatas, et on vanglapõgenik.

Hiinas on uue koroonaviiruse epideemia tõttu tabatud 27 vanglapõgenikku. Neli jooksus olnud inimest, kelle seas on ka Zhang, andsid end ise politsei kätte.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis möödunud aasta lõpul alanud uue koroonaviiruse epideemias on surnud üle 2000 inimese ja 76 000 on nakatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles