Karantiinis kruiisilaeva Diamond Princess kaks reisijat suri koroonaviirusesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Jaapanis Yokohamas karantiinis olnud kruiisilaevalt Diamond Princess lahkunud hiinlased, kelle koroonaviiruse test oli negatiivne
Jaapanis Yokohamas karantiinis olnud kruiisilaevalt Diamond Princess lahkunud hiinlased, kelle koroonaviiruse test oli negatiivne Foto: Du Xiaoyi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jaapanis Yokohama sadamas eilseni karantiinis olnud kruiisilaeva Diamond Princess kaks reisijat, kes viidi Yokohama haiglasse, surid uue koroonaviiruse COVID-19 tõttu.

Jaapani meedia teatel oli tegemist 87-aastase mehe ja 84-aastase naisega, kuid nende kodakondsust ei avaldatud. Kinnitamata andmetel olid need kaks reisijat Hiinast.

Mees viidi laevalt haiglasse 11. veebruaril ja naine 12. veebruaril. Jaapani arstid üritasid nende seisundit leevendada, kuid see ei andnud tulemusi ja kaks eakat surid.

Diamond Princessil on enim uude koroonaviirusesse haigestunuid väljaspool Hiinat, kust see haiguspuhang möödunud aasta detsembris alguse sai.

Kruiisilaev Diamond Princess oli kaks nädalat Jaapani Yokohama sadamas uue koroonaviiruse COVID-19 tõttu karantiinis.
Kruiisilaev Diamond Princess oli kaks nädalat Jaapani Yokohama sadamas uue koroonaviiruse COVID-19 tõttu karantiinis. Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP/Scanpix

Diamond Princessil oli kruiisi alguses 3700 reisijat ja meeskonnaliiget. Laev jõudis pärast kaks nädalat kestnud Kagu-Aasia kruiisi Jaapanisse Yokohamasse, kus see karantiini pandi, kuna kahtlustati, et paaril reisijal on uus koroonaviirus.

Arstid tegid kindlaks, et koroonaviiruse puhang sai laeval alguse 80-aastasest hiinlasest, kes oli laevalt Hongkongis lahkunud.

Nüüdseks on tehtud koroonaviiruse test rohkem kui 800 Diamond Princessil olnud inimesele, neist 620 diagnoositi viirus ning kaks inimest on sellesse haigusesse surnud.

Diamond Princess oli kaks nädalat Yokohama sadamas karantiinis ja selle ajaga loodeti teha kindlaks kõik, kellel on uus koroonaviirus.  

Alates 19. veebruarist tohivad laevalt lahkuda need, kelle koroonaviiruse test oli negatiivne. Jaapani võimud on pärast kahe nakatunu surma mures, et mõnel, kes laevalt minna lubati, võivad ilmneda haiguse sümptomid hiljem ja nad võivad veel teisi nakatada.

Jaapanis Yokohamas kruiisilaevalt Diamond Princess lahkunud jaapanlased, kelle koroonaviiruse test oli negatiivne.
Jaapanis Yokohamas kruiisilaevalt Diamond Princess lahkunud jaapanlased, kelle koroonaviiruse test oli negatiivne. Foto: Philip Fong/AFP/Scanpix

Hiina ja Hiina erihalduspiirkond Hongkong teatasid, et panevad Diamond Princessilt lahkunud oma kodanikud karantiini.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis 2019. aasta detsembris valla pääsenud uus koroonaviirus on nüüdseks jõudnud vähemalt 30 riiki.

Maailmas on diagnoositud üle 75 000 koroonaviirusesse haigestumise. Hiinas on selle viiruse tagajärjel surnud 2112 inimest ja nakatunud 74 185 inimest.

Hiina üritab epideemiat takistada linnade ja asulate karantiini panemise, avalike kohtade desinfitseerimise ja haigestunute isloleerimisega. Kõik peavad kandma hingamisteid kaitsvaid maske. Arstid, kes puutuvad nakatunutega kokku, kannavad kaitserõivaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles