Vapiano kokakool kasvatab lastes huvi ja armastust kokkamise vastu

Copy
Foto: Vapiano

Mis juhtub teie peres, kui ema haigeks jääb või pikemalt tööl olema peab? Kas tühi kõht ajab lapse käe sirutama krõpsupaki või hoopis panni poole? Jagame soovitusi, kuidas tuua lapsi kokkamise juurde.

Tutvusta lapsele köögis toimuvat võimalikult vara

Ära aja oma last köögist välja söögitegemise ajaks. Leia talle eakohast tegevust ning ole valmis ka segaduseks. Segadus ei ole midagi halba – läbi selle saab lapsele õpetada koristamist.

Kuna lapsed õpivad meelte abil, siis köök on koht, mis on neid täis. Köögis saab laps asju maitsta, katsuda ja tunda erinevaid lõhnu. Lisaks annab see talle võimaluse osaleda pere praktilises igapäevaelus.

Foto: Vapiano

Lase lapsel teha „suurte“ töid

Lastele meeldib tunda end suurena. See tõstab nende enesehinnangut ja õpetab uusi oskusi. Alguses võib tunduda näiteks kolmeaastasele lapsele noa andmine hirmuäratav. Loomulikult ongi! Seda tuleb teha alati järelevalve all ning juhendatult.

Valmistage koos uusi toite ja õppige tundma uusi maitseid

Lapsed, eriti eelkooliealised, suhtuvad uutesse maitsetesse ettevaatusega. Kuid maitsete maailm on huvitav ja lai. Valige näiteks igal pühapäeval kokaraamatust koos üks uus retsept ning proovige läbi. See on põnev ettevõtmine kogu perele, millest võib välja kasvada uus perekondlik traditsioon või lihtsalt vanema ja lapse omavaheline kvaliteetaeg. Laps näeb, et ka vanemad peavad sageli uusi asju õppima ning koos uute asjade proovimine võib olla lõbus. Ka ebaõnnestumine võib kujuneda naljakaks, kui toit saab liialt hapu või hoopis soolane!

Foto: Vapiano

Külastage huvitavaid kokkamisega seotud üritusi

Lastele pakutakse sageli huvitavaid söögivalmistamise õpitubasid või üritusi. Üks neist on Vapiano laste kokakool. Tegemist saab olema vahva ürituste sarjaga, mis mujal maailmas, Vapiano restoranides, edukaks ja õpetlikuks kujunenud. Nüüd jõuab Vapiano kokakool ka Eestisse.

Foto: Vapiano

Need on üritused, kus lapsed saavad õppida toidu valmistamist loominguliselt Vapiano kokkade juhendamisel. Lisaks õpetatakse kokkamise juurde kuuluvat, sealhulgas ohutust ja hügieeni.

Külasta Vapiano Eesti facebooki lehte, et hoia end kokakooli tegemistega kursis.

Copy
Tagasi üles