Norra laskesuusatäht langes dopingusüüdistuste küüsi

Copy
Norralanna Tiril Eckhoff Itaalias toimuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel.
Norralanna Tiril Eckhoff Itaalias toimuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Itaalias Anterselvas jätkuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel langes Norra laskesuusakuninganna Tiril Eckhoff dopingusüüdistuste ohvriks. Norralanna ise ütles selle kohta:«Täiesti haige!»

Venemaa talispordikangelanna, nii murdmaa- kui laskesuusatamise olümpiavõitja Anfisa Reztsova süüdistas Norra laskesuusastaari Tiril Eckhoffi dopingu tarvitamises. 

55-aastase Reztsova süüdistustest puutumata ei jäänud Prantsusmaa legend Martin Fourcade. 

«Ei suuda uskuda, et Eckhoff ühtäkki suuskadel nii hea on. Ilma meditsiini abita ei ole see võimalik. Ja kui palju on Norra suusatajate seas astmaatikuid,» rääkis Reztsova  Sport.ru-saidil.

Reztsova tõstis esile astmaravimite tarvitamise norralaste poolt ja kinnitas, et sellega saavad norralased teiste riikide sportlaste ees suure edumaa. 

Teisipäevase tavadistantsi järel otsustas Eckhoff Reztsovale vastata. Rootsi väljaandele Aftonbladet antud usutluses ütles norralanna: «Kui mul läheb hästi, siis mind süüdistatkase dopingutarvitamises. Täiesti hull värk. Olen šokis.»

Tiril Eckhoff 
Tiril Eckhoff Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Eckhoff ei jätnud pidevates dopinguskandaalides vaevlevatele venelastele vastu nõelamata. «Ja kes veel süüdistab? Venelased süüdistavad! See on täiesti haige,» kommenteeris ta. 

Maailmakarikasarjas häid esitusi teinud Eckhoff ei ole käimasoleval MMil võitnud veel individuaaldistantsil ainsatki medalit. Kui Aftonbladet uuris, kas süüdistused on mõjutanud Eckhoffi sooritusi, vastas norralanna:«Ei, kuid lihtsalt kurb on selliseid asju kuulda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles