JUBA JÄLLE ⟩ Ozzy Osbourne jätab tervisehädade tõttu turnee ära: kas ohus on ka Helsingi kontsert?

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Ozzy Osbourne jättis ära Põhja-Ameerika turnee.
Ozzy Osbourne jättis ära Põhja-Ameerika turnee. Foto: PA Pictures/Scanpix

Rokilegend Ozzy Osbourne teatas täna, et jätab tervisehädade tõttu ära terve Põhja-Ameerika turnee. Meie naaberriikides peaks Osbourne esinema detsembris.

71-aastane Osbourne jätab turnee ära, et keskenduda Parkinsoni tõve ravile, mida ta saab Šveitsis, vahendas BBC. Rokiveteran teatas haigusest möödunud kuul, kui rääkis telesaates, et vahel on tal käed tuimad ja raskusi, et diivanilt tõusta.

Haigus avastati, kui ta aasta aega tagasi kukkus. Pereliikmete sõnul on rokkari tervis sellest ajast saati hulga paranenud.

«Kahjuks ei jõua ma Šveitsi ravile enne aprilli ning ravi võtab kuus kuni kaheksa nädalat,» selgitas Osbourne, miks peab turnee ära jätma. Põhja-Ameerika turnee pidanuks algama mai lõpus Ameerika Ühendriikides Atlantas.

Euroopa turnee, kuhu hulka kuuluvad ka kontserdid Helsingis ja Stockholmis, on siiani kavas. Ees ootab 19 kontserti, esimene 23. oktoobril Ühendkuningriigis, ning Helsingi oma on neist viimane.

Eestis esines Ozzy Osbourne viimati 2007. aasta juunis. Pildil kontsert Tallinnas Saku suurhallis.
Eestis esines Ozzy Osbourne viimati 2007. aasta juunis. Pildil kontsert Tallinnas Saku suurhallis. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Turneel, mis kannab nime «No More Tours 2» (otsetõlkes «rohkem ei tuurita 2»), teeb erikülalisena kaasa briti heavy metal'i legend Judas Priest.

Fännid on ühismeedias Osbourne'i kiituste ja tänuavaldustega üle valanud ning palunud, et mees enam kontsertide andmise nimel tervisega ei riskiks. «On aeg tuuritamine lõpetada, Ozzy. Sa oled legend ja oled jätnud meile piisavalt mälestusi, me ei taha sind kaotada. Püsi kodus, kanna enda eest hoolt ning anna meile vahetevahel mõni uus singel,» kirjutas üks fänn.

Osbourne'i uus album «Ordinary Man», millel teevad kaasa ka Elton John, Post Malone ja Slash, ilmub sel reedel, 21. veebruaril. Neljapäeval toimub Tallinnas Roseni tänaval tätoveeringustuudios Malm eriüritus, kus on võimalik albumit päev varem kuulata ning tätoveerida kehale Osbourne'i nägu. Lisainfot leiad siit.

Osbourne ilmus viimati avalikkuse ette jaanuari lõpus Grammy-gala eelpeol, kuhu ta tuli kepi najal.

Kelly Osbourne, Ozzy Osbourne ja Sharon Osbourne 25. jaanuaril 2020.
Kelly Osbourne, Ozzy Osbourne ja Sharon Osbourne 25. jaanuaril 2020. Foto: Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles