Pärimusmuusikute kontsertsarja MADE korraldajad: soovime üllatada oma kuulajaid

Raadio Elmar
Copy
Lauri Hermann, Susanna Viktoria Mõtsmees, Kristjan Luik, Tiiu Sommer
Lauri Hermann, Susanna Viktoria Mõtsmees, Kristjan Luik, Tiiu Sommer Foto: Raadio Elmar

Raadio Elmar hommikuprogrammis käisid rääkimas TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia noored Susanna Viktoria Mõtsmees ja Kristjan Luik. 

MADE on Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna kontsertseeria, kus mängivad pärimus- ja rütmimuusika osakonna ansamblid.

Kristjan Luik õpib Viljandi kultuuriakadeemias rütmimuusika alal kitarri ning laulmist. Susanna Vikroria Mõtsmees on kolmandal kursusel pärimusmuusikat õppimas, mängides flööti ja torupilli.

«MADE on meie akadeemia kontsertseeria, kus esinevad rütmi- ja pärimusmuusikud. See toimub õppeaasta jooksul neljal korral. Tänavu märtsikuus leiab aset juba üheteistkümnes MADE,» rääkis Mõtsmees.

Kontsertseeria nimetusel MADE on sügavam tähendus, see kannab edasi trepiastme mõtet. Trepimade on trepikäikude vaheline platvorm. «See on meie kui muusikute jaoks esimene trepiaste esinemise kogemuse saamisel. See annab meile esimese võimaluse esineda koos,» lisas Mõtsmees.

«See on kõigile avatud ja täiesti tasuta sissepääsuga üritus. Kõik, kes soovivad, saavad tulla meid kuulama. See paneb ka endale mõnusa pinge peale - tegemist on ju ikkagi kontserdiga ja tahad anda endast nii palju kui võimalik. Meie soov on pakkuda oma töö vilju teistele inimestele kuulamiseks,» rääkis Luik.

«Pärimusmuusikutele on MADE üks suurepärane võimalus enda proovile panekuks. Meie jaoks on huvitav see, et kuidas teha pärimusmuusika kuulatavaks inimesele, kes muidu seda tüüpi muusikat väga tihti ei kuula. Ma iga kord soovin teha midagi uut, mis inimesi järjest rohkem üllataks! See kontsertsari on hea võimalus väljakutseteks. Ka teie, kes olete mõelnud Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima asuda, tulge kuulake meid ja äkki tekib teil veelgi suurem huvi pilliõppe vastu. See kontsertseeria annab hea ülevaate, mis me seal koolis õpime ja teeme,» sõnas Mõtsmees otse-eetris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles