Briti kuninglik perekond laguneb, nüüd lahutab Elizabeth II õepoeg

Inna-Katrin Hein
Copy
Krahv ja krahvinna Snowdon
Krahv ja krahvinna Snowdon Foto: Lewis Whyld / PA/Scanpix

Möödunud nädalal teatas mitu meediaallikat, et Briti kuninganna Elizabeth II lapselaps Peter Phillips ja ta Kanada päritolu naine lahutavad.

Nüüd teatas Elizabeth II õe Margareti poja, David Armstrong-Jonesi, krahv Snowdoni esindaja, et tema ja ta naine, krahvinna Snowdon, Serena Armstrong-Jones lahutavad, kirjutab news.com.au. 

«Krahv ja krahvinna Snowdon lõpetavad oma abielu lahutades. Nad paluvad, et ajakirjanikud neid ja nende perekonda raskel ajal ei tülitaks,» teatas krahv Snowdoni pressiesindaja.

Krahv ja krahvinna Snowdon oma pulmapäeval 1993
Krahv ja krahvinna Snowdon oma pulmapäeval 1993 Foto: David Giles / PA/Scanpix

Krahv Snowdon abiellus 1993. aastal Iirimaalt pärit Serena Alleyne Stanhope’iga, nad olid abielus 25 aastat. Neil on kaks last, vikont Linley, Charles Armstrong-Jones ja leedi Margarita Armstrong-Jones.

Kuninganna Elizabeth II rääkimas leedi Margarita Armstrong-Jonesi ja ta isa David Armstrong-Jonesi, teise Snowdoni krahviga.
Kuninganna Elizabeth II rääkimas leedi Margarita Armstrong-Jonesi ja ta isa David Armstrong-Jonesi, teise Snowdoni krahviga. Foto: HANNAH MCKAY/AFP/Scanpix

Krahv Snowdoni ema oli kuninganna Elizabeth II õde printsess Margaret, kes suri 2002. David Armstrong-Jonesist sai krahv Snowdon pärast oma fotograafist isa, esimese Snowdoni krahvi Anthony Armstrong-Jonesi surma 2017.

2018. aastal üritas krahv Snowdon pääseda lordide kotta, kuid see ei õnnestunud. Lord Snowdonil on oma mööblifirma ja ta töötas varem Christie’se oksjonimaja juhina.

Lord Snowdoni vanemad, printsess Margaret ja Anthony Armstrong-Jones abiellusid 1960 ja lahutasid 1978.

Princess Margaret ja Anthony Armstrong-Jones, esimene Snowdoni krahv abiellusid mais 1960.
Princess Margaret ja Anthony Armstrong-Jones, esimene Snowdoni krahv abiellusid mais 1960. Foto: Rights Managed/ Illustrated London News Ltd/Mar/Scanpix

Briti kõmumeedia on kuulutanud kuningliku perekonna lagunemist, sest prints Harry, Sussexi hertsoginna Meghani ja nende poja Archie Harrisoni kolisid Kanadasse. 

Elizabeth II teine poeg prints Andrew aga sattus skandaali, kuna ilmnes, et ta oli seotud ameeriklasest pedofiili Jeffrey Epsteiniga, kes koos sõpruskonnaga kümneid alaealisi tüdrukuid seksuaalselt ära kasutas. Prints eitab isegi pärast katastrofaalset intervjuud, milles ta põhimõtteliselt tunnistas alaealiste ärakasutamist, et kuulus Epsteini sõprusringi. 

Elizabeth II andis pojale käsu avalikust elust tagasi tõmbuda ja külmutas talle riigi poolt määratud rahalise toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles