VIDEO ⟩ Vandenõuteooriad koroonaviiruse kohta: seda võib tekitada ka Corona õlu

Inna-Katrin Hein
Copy
Corona õlu. Pilt on illustreeriv
Corona õlu. Pilt on illustreeriv Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

Hiina võimud teatasid möödunud aasta detsembri lõpul, et Hubei provintsis Wuhanis hakkas levima uus koroonaviirus, mis võis saada alguse kohalikult mereandide turult.

Hiljem lükati see teooria ümber ja seni ei ole kindlaid andmeid, kuidas viirus, millele Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) andis tähistuseks COVID-19, levima hakkas. Vandenõuteoreetikud on veendunud, et viirus kas pääses kogemata või pääseti välja Wuhani viroloogialaborist, kus teoreetikute arvates Hiina arendab bioloogilisi relvi, teatab awario.com.

Sotsiaalmeedias levivad mitmed teooriad koroonaviiruse kohta, neist populaarsemad on:

Uus koroonaviirus on Hiina bioloogiline relv USA vastu

Kui saadi teada, et Hiinast Wuhanist on alguse saanud uus ohtlik viirus, keeras kogu maailm Hiinale selja. Kohe hakati Hiinat süüdistama, et nad arendavad bioloogilisi relvi, viiruseid, millest üks võis laborist välja pääseda.

Salajane laboratoorium. Pilt on illustreeriv
Salajane laboratoorium. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Lehekülje BioWeapons Act looja Francis Boyle’i arvates arendab Hiina Maailma Terviseorganisatsiooni WHO teadmisel bioloogilisi relvi ja see uus viirus pärineb Wuhani viroloogialaborist, kus tehakse ohtlikke katseid.

Boyle on seisukohal, et hiinlased teevad Wuhani laboris bioloogilisi relvi eelkõige eesmärgiga kasutada neid USA vastu.

Boyle lisas, et veel on teooria, et Hiina luuretöötajad varastasid koroonaviiruse Kanada laboratooriumist ja viisid Wuhani laborisse, kus seda edasi arendati, kuid midagi läks valesti.

Uus koroonaviirus on USA bioloogiline relv Hiina vastu

USAs levib vandenõuteooria, et uus koroonaviirus COVID-19 on USA loodud ja Hiinas Wuhanis lahti lastud, olles osa Hiina vastasest bioloogilisest sõjast.

Salajane labor. Pilt on illustreeriv
Salajane labor. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Vandenõuteoreetikute arvates andis USA president Donald Trump luurele käsu rünnata Hiinas biorelvaga ning luuretöötajad valisid selleks koroonaviiruse, mille vastu veel vaktsiini ei ole. Rünnak tehti, kuna Hiina on hakanud arengus USAst mööda minema, olles USAle suureks ohuks.

Uus koroonaviirus levib koos Mehhiko õlle Coronaga ja seda saab ravida küüslauguga

Koos mõnevõrra loogiliste vandenõuteooriatega koroonaviiruse kohta, levivad ka teooriad, mis on totaalselt jaburad.

Corona õlu. Pilt on illustreeriv
Corona õlu. Pilt on illustreeriv Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS/SCANPIX

Kõige populaarsem neist on, et see viirus levib koos Mehhiko õlle Coronaga ja selle ravimiseks tuleks süüa suures koguse küüslauku, soovitavalt mitu kilogrammi. Kuid raviks sobib hädakorral ka küüslaugupasta või küüslauguküüntega vesi. Väidetavalt aitab ka seesamiseemneõli.

Koroonaviirus on õhu kaudu leviv HIV

On neid vandenõuteoreetikud, kelle arvates on uus koroonaviirus hoopis õhu kaudu leviv HIV ehk ehk HI-viirus ehk inimese immuunpuudulikkuse viirus.

HI-viirus. Pilt on illustreeriv
HI-viirus. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kuna se on laboris loodud, siis ei saa seda ravida nii nagu HI-viirust, mille märklauaks on immuunsüsteemi olulised rakud, kaasa arvatud närvisüstemei rakud.

Mitmed tööstused tekitasid koroonaviiruse paanika, et raha teenida

Vandenõuteoreetikute arvates on uue viiruse levimine ja inimeste massiline haigestumine mitmele tööstusele, kaasa arvatud farmaatsiatööstusele kasulik.

Hiinas paikades, kus koroonaviiruse tõttu on linnu ja asulaid karantiini pandud, haaravad inimesed poodidest igaks juhuks kõike ja kaupu on hakanud nappima.

See on kasulik tööstustele, mis saavad koroonaviirusest mõjutatud paikadesse saata kaupa märgatavalt kõrgema hinnaga, kuna nõudmine on kasvanud. Lisaks haaravad inimesed igaks juhuks mitmesuguseid ravimeid, ka selliseid, mida neil vaja ei ole ja võivad valesti manustamisel olla ohtlikud. 

Raha. Pilt on illustreeriv
Raha. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Uus koroonaviirus on jõudnud vähemalt 30 riiki, neis riikides veel kaupade puudust ei ole. 

Vandenõuteooriate kritiseerijate arvates on uue koroonaviiruse seostamine tööstusega sulaselge jaburus, kuna mitmed maailma ja Hiina suurfirmad saavad selle tõttu kahju.

Uue koroonaviiruse taga on maailma üks rikkamaid mehi Bill Gates

Koroonaviiruse vandenõuteooriast ei pääse ka maailma üks jõukamaid investoreid ja filantroope Bill Gates, kes väidetavalt lasi kuskil viroloogialaboris valmistada uue viiruse, et selle abil Hiina rahvaarvu vähendada, kuna hiinlased võivad olla lähitulevikus läänele ohuks. 

Miljardärist investor ja filantroop Bill Gates Lõuna-Aafrika Vabariigis tennist mängimas
Miljardärist investor ja filantroop Bill Gates Lõuna-Aafrika Vabariigis tennist mängimas Foto: RODGER BOSCH/AFP/Scanpix

Vandenõuteooria levib hoolimata sellest, et Bill Gates ja ta naine Melinda Gates andsid uue koroonaviiruse vaktsiini väljatöötamiseks ja haiguse levimise takistamiseks miljoneid dollareid.

Teoreetikute sõnul toimus kuus nädalat enne uue koroonaviiruse epideemia puhkemist Bill Gatesi ja Maailma Majandusfoorumi eestvedamisel koroonaviiruse epideemia simulatsioon, millega uuriti, et kui kiiresti koroonaviirus võib levida.

Jumal saatis koroonaviiruse, et inimkonnale õppetund anda

Nii usklikud, kuid ka osa neist, kes jumalasse ei usu, on veendunud, et uue koroonaviiruse puhul on tegemist jumala kättemaksuga inimkonnale, kuna jumal on väsinud inimeste ahnusest ja nõmedusest. 

Jumal ja inimene. Pilt on illustreeriv
Jumal ja inimene. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Jumal ajab inimesi segadusse ka sellega, et laseb sotsiaalmeedias ja meedias viiruse kohta käival valeinfol levida.

Vandenõuteoreetikute arvates sunnib see haiguspuhang inimesi oma käitumist ja arusaamasid muutma ning paremaks muutuma, sest vaid nii on võimalik ellu jääda. 

Uue koroonaviiruse COVID-19 tõttu on kaotanud elu 1700 inimest, nakatunuid on 70 000 ja karantiinis on 760 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles