Ameeriklannale kingitud koolisõrmus leiti 47 aastat hiljem Soomest

Inna-Katrin Hein
Copy
Sinise kiviga koolisõrmus. Pilt on illustreeriv
Sinise kiviga koolisõrmus. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameeriklanna Debra McKenna kaotas oma tulevase mehe poolt talle kingitud sõrmuse 1973. aastal Maine’i Brunswicki ostukeskuses, arvates, et see kadus jäädavalt.

47 aastat hiljem leidis üks soomlasest amatöörarheoloog, kellel on metalliotsija, selle sõrmuse Edela-Soome metsast, teatab news.sky.com.

Praegu 63-aastane McKenna kaotas sõrmuse ajal, mil ta õppis Morse’i keskkoolis. See sõrmus kuulus algselt ta kallimale Shawn McKennale, kellega Debra oli koos nii keskkoolis kui ülikoolis.

Nad abiellusid pärast ülikooli lõppu, olles 40 aastat abielus. Shawn McKenna suri 2017. aastal pärast kuue aasta pikkust võitlust vähiga.

Shawn McKenna andis oma keskkooli sõrmuse kallimale enne seda, kui ta läks ülikooli, kuid naine kaotas selle ostukeskuses.

Ameeriklanna sõnul oli ta selle sõrmuse unustanud ega lootnud, et kuuleb sellest enam kunagi. Kuid siis teatas Soome meedia, et amatöörarheoloog Marko Saarinen leidis Kaarina metsast metalliotsija abil koolilõpusõrmuse, millel on aastaarv 1973, Morse High School ja nimetähed SM.

Tegemist on hõbedast sõrmusega, millel on suur sinine kivi.

«Tavaliselt leian pudelikorke või muud prahti,» sõnas soomlane üllatava leiu peale. 

Saarinen võttis ühendust USA Maine’i Morse'i keskkooli vilistlaskoguga, kellel polnud sõrmuse omaniku tuvastamisega probleeme, kuna sõrmusel on 1973. aasta koolilõpetamise kuupäev ja initsiaalid S.M.

Saarinen sai nime ja aadressi, kuhu sõrmus saata. Ta saatis sõrmuse Debra McKennale Maine’i Brunswicki ning naine puhkes pärast paki lahtitegemist nutma.

«On väga liigutav, et selles negatiivsusest kubisevas maailmas on ausaid inimesi. Maailmas on häid inimesi, kuid neid on rohkem vaja,» sõnas ameeriklanna.

McKenna sõnul ei saanud ta kohe aru, kuidas see sõrmus võis Soome metsa jõuda.

Naine selgitas, et ta abikaasa Shawn töötas 1990. aastatel mõnda aega Soomes ja siis võis sõrmus kaduda.

Samas ta ei tea, kuidas sõrmus, mille ta kaotas USA ostukeskuses, jõudis ta mehe kätte tagasi ja kas see oli Soomes tal sõrmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles