NUNN HOOS ⟩ Kohtu eest põgenenud naine elas kloostrites nunnana

Inna-Katrin Hein
Copy
Katoliku nunn päikeseprillidega. Pilt on illustreeriv
Katoliku nunn päikeseprillidega. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Itaalia politsei teatel õnnestus ühel naisel kaks aastat kohtu eest põgeneda, olles maskeerunud nunnaks ja elades Põhja-Itaalia kloostrites.

Põhja-Itaaliast Piedmontist Acqui Termest pärit 47-aastasele naisele määras Sitsiilia kohus 2017. aasta lõpus pettuse eest kaheaastase vangistuse, kuid naisel õnnestus põgeneda, teatab theguardian.com.

Itaalia meedia arvates meenutab see juhtum 1990. aasta Briti komöödiafilmi «Nuns on the Run» ja 1992. aasta USA filmi «Sisters Act», milles mängis peaosa Whoopi Goldberg.

Sitsiiliast põgenenud naine jõudis Põhja-Itaaliasse Piedmonti ja Lombardiasse, kus ta kehastus katoliku nunnaks. Ta helistas ühte kloostrisse teatades, et on haige nunn, kes vajab abi ja majutust.

Itaalia politsei teatel vahetas naine pidevalt identiteeti ja liikus ühest kloostrist teise. Ühe kloostri nunnade sõnul ütles naine neile, et on nende kloostri nunna sugulane. Teises kloostris kinnitas naine, et on nunn ja seal ei uurinud tema tausta.

Kolmandas kloostris oli ta öelnud, et oli abtiss ehk naiskloostri juht, kuid oli sunnitud lahkuma. 

Katoliku nunn. Pilt on illustreeriv
Katoliku nunn. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Politseinikega rääkinud nunnade sõnul oli naine väga tore ja lahke ning võitis kiiresti teiste nunnade usalduse.

Möödunud nädalal sai aga tema õnn otsa, kui Lombardia Varese provintsi Gallarate benediktiini nunnakloostri ühel nunnal tekkis kahtlus ja ta helistas politseisse.

Nunn selgitas uurijatele, et nende kloostrisse tulnud naise jutus oli palju vasturääkivusi ja ta muutis mitu korda oma juttu.

Politseinikud läksid kloostrisse ja küsitlesid kahtlusalust naist, kes oli koostööaldis, kuid tal oli oma elukäigu kirjeldamisega raskusi. Ta esitas ka ID-kaardi, mis politseinike sõnul olid varastatud. Nad viisid nunna politseijaoskonda ja tegid kindlaks, et tegemist on põgenikuga, kellele Sitsiilia kohus määras vanglakaristuse. Lombardia politseinikud vahistasid ta.

Lisaks varasemale süüdistusele ja süüdi mõistmisele esitatakse talle nüüd veel süüdistus valeidentiteedi omamises ja selle politseile esitamises.

Umbes 80 protsenti itaallastest on katoliiklased ja Itaalias peituvad kurjategijad sageli religiooni varju, et pääseda kohtust ja vanglast. 2013. aastal kandis 61-aastane Calabria narkoparun preestrirõivaid, kui sõitis narkolaadungiga Prantsusmaale. Sitsiilia maffia juht Toto Riina aga kandis katoliku preestri rüüd, kui läks kohtuma teiste mafioosodega.

Veel üks maffiaboss Bernardo Provenzano oli jooksus 43 aastat, olles kogu selle aja kehastunud katoliku preestriks. Itaalia politsei tabas Provenzano 2006. aastal, ta anti kohtu alla ja pandi vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles