MIS JUHTUS? ⟩ Margot Robbie koomiksifilmile pandi suure paanikaga uus pealkiri

Spekter
Copy
Margot Robbie oma filmi «Harley Quinn: Röövlinnud» (Harley Quinn: Birds of Prey) esilinastusel
Margot Robbie oma filmi «Harley Quinn: Röövlinnud» (Harley Quinn: Birds of Prey) esilinastusel Foto: SCANPIX

DC koomiksifilm «Röövlinnud (ja Harley Quinni erakordne vabanemine)» (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) kannab nüüdsest maailma – sh Eesti kinodes – ühtäkki uut pealkirja. Millest ootamatu muutus?

Põhjus, nagu kirjutab The Verge, on üpriski proosaline: kuna endine pealkiri sai ükslugu vallatult pikk, siis polnud see just kuigi SEO-sõbralik ehk siis maakeeli takerdus film internetis otsingusüsteemide rägastikku, viies sellega alla filmi potentsiaali oma sihtpublikuni jõudmiseks. Muidu poleks ehk filmi ilmumise järel kiiruga pealkirja muutma asutud, kuid asjalood kiskusid kriitiliseks: film suutis avanädalavahetusel genereerida vaid pool oodatud kassatulust (33 miljonit dollarit). Nüüd kannab film pealkirja «Harley Quinn: Röövlinnud» (Harley Quinn: Birds of Prey) ning võtab mõtlema, miks selle peale kohe alguses ei tuldud. Warner Brosi esindaja põhjendas nimemuutust sellega, et nüüd on film netist ja piletimüügiplatvormidel kergemini leitav ja – siin peitub võti – inimesed saavad paremini aru, kellest film on. Samalaadne viga tehti kassades hävinud «Tumeda fööniksi» turundamisel, kui jäeti märkimata, et tegu on «X-meeste» saaga filmiga. 

Viimasel ajal oleme näinud, et kui mõni koomiksifilmi tegelane saab oma filmi, siis on kassaedu suurejooneline («Jokker») ning sestap võis omaette kassafenomeniks kujunenud «Suitsiidisalga» kireva arlekiini Harley Quinni soolofilmile ennustada igati lennukat starti. Paraku see nii ei läinud – vigu võib tagantjärele näha paaris n-ö tehnilises asjaolus, mis paraku tõmbasid ka filmi muidu heale stardipositsioonile (sh hea kriitika ehk Rotten Tomatoes hinnang 80%), vee peale. Need tehnilised asjaolud aga olid ettenähtavad ehk niisugused, mille eest peaks kellelegi kinga andma: vilets treiler, vilets turundus ja vilets pealkiri.

Nimelt juhitakse meedias tähelepanu, et treileritest ei saa aru, millest film täpsemalt räägib või mis seal toimuma hakkab. Linaloo trumbiks ongi ühelt poolt selle kaootilisus, vägivald ja robustsus, ent seda ei ole treilerites piisavalt välja mängitud, samas kui ohver juba toodi: filmi R-keelureitingu ehk kõrge vanusepiiranguga kärbiti linaloo noorimat publikusegmenti, kelle seas Harley Quinn on väga populaarne.

Ometi tehti nii mõndagi ka hästi, kirjutab IndieWire, näiteks arvestati testpubliku reaktsioonidega ning püüti teha film, mis poleks ei «meestekas» ega ka «naistekas». 

Ülemaailmselt on film tänaseks tasa teeninud vaid oma 84-miljonilise eelarve, ent vaja oleks umbes 300 miljonit, et filmi võiks õnnestunuks kuulutada. Kusjuures 5844 vaatajaga tõusis film Eestis «Talve» järel möödunud nädalavahetusel teisele kohale – vähemalt meil läheb filmil kenasti!

Kas oled kuulnud lugu võmmist, laululinnust, hullust ja maffiaprintsessist? «Röövlinnud (ja Harley Quinni erakordne vabanemine)» on lugu, mida jutustab Harley ise ainult temale omasel moel. Kui Gothami kuratlikem nartsissistlik pahalane Roman Sionis ja ta fanaatiline parem käsi Zsasz võtavad sihikule Cassi-nimelise noore neiu, asub kogu linn tüdrukut otsima. Harley, Küti, Musta Kanaarilinnu ja Renee Montoya teed ristuvad ning ebatõenäoline nelik peab üheskoos Romanist jagu saama.

Warner Bros. Picturesi filmis «Röövlinnud (ja Harley Quinni erakordne vabanemine») saab Margot Robbiet («Mina, Tonya») taas näha Harley Quinni rollis. Kaasa teevad veel Mary Elizabeth Winstead («Cloverfieldi tee 10», telesari «Fargo») Kütina, Jurnee Smollett-Bell (HBO sari «Puhas veri») Musta Kanaarilinnuna, Rosie Perez («Kartmatu võitleja», «Lauluässad 2») Renee Montoyana, Chris Messina («Argo», telesari «Sharp Objects») Victor Zsaszina ja Ewan McGregor («Doktor Uni», «Trainspottingu» filmid) kehastab Roman Sionist. Cassandra «Cass» Caini rollis teeb filmidebüüdi uustulnuk Ella Jay Basco. DC universumi tegelaskujudel põhineva filmi lavastas Cathy Yan («Dead Pig») ja stsenaariumi kirjutas Christina Hodson («Bumblebee»).

Apollo Kinodes alates 7. veebruarist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles