TREILER ⟩ Kultusrežissöör Wes Andersoni uusimas šedöövris tegutseb punt ajakirjanikke

Spekter
Copy
«Prantsuse lähetus» (The French Dispatch)
«Prantsuse lähetus» (The French Dispatch) Foto: Fox Seatchlight Pictures

Erakordselt omanäolise ja helge filmikeelega filmilavastaja Wes Anderson on Searchlight Pictures'i abiga valmis saanud oma uusima, järjekorras kümnenda mängufilmi «Prantsuse lähetus» (The French Dispatch).

Koomilise draama keskmes on ameeriklastest koosnev ajakirjatoimetus, mis tegutseb fiktiivses reaalsuses: millalgi 20. sajandil mingis Prantsusmaa linnas. Ajakirjanike ülesandeks on koostada iganädalane häälekandja, mis kajastab poliitikat, kunsti ning ka mõningaid elulisi teemasid. Peatoimetajana on postil Andersoni residentnäitleja Bill Murray kehastatud Arthur Howitzer Jr, kelle puhul on inspiratsiooni saadud The New Yorkeri kaasasutaja Harold Rossi isikust.

Kolme erineva looharuga filmis lööb kaasa haruldaselt särav näitlejaskond, sh Andersoni lemmiknäitlejad, keda on tema filmides varemgi nähtud: Owen Wilson, Adrien Brody, Benicio del Toro, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Elisabeth Moss, Christoph Waltz, Edward Norton, Willem Dafoe jt

Stsenaariumi kirjutamisel lõid kaasa ka Roman Coppola, Jason Schwartzman ja Hugo Guinness.

Tegu on 50-aastase teksaslase 10. täispika mängufilmiga ning 4. filmiga, mis on ilmunud Searchlight Pictures'i alt. Nüüd, kus stuudio omanikettevõte on Disney, siis on tegu Andersoni teise Disney filmiga pärast Andersoni 2004. aasta kultushitti «The Life Aquatic With Steve Zissou».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles