Lennukis märatsenud ja kõiki tappa lubanud purjus naine hakkas nutma, kui kuulis oma karistusest

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
26-aastane Chloe Haines mõisteti kolmapäeval kaheksa aastaks vangi seoses eelmisel aastal lennukis märatsemisega.
26-aastane Chloe Haines mõisteti kolmapäeval kaheksa aastaks vangi seoses eelmisel aastal lennukis märatsemisega. Foto: PA / Scanpix

Suurbritannias mõisteti kaheks aaastaks vangi naine, kes üritas lennuki kokpiti tungida ning karjus reisijatele «ma tapan teid kõiki ära».

26-aastane Chloe Haines ründas eelmise aasta 22. juunil Suurbritanniast Stanstedist Türki lennanud lennukis salongipersonali ja üritas avada ka lennuki ust, kirjutas The Sun. 

Noor naine hakkas märatsema 44 minutit pärast lennuki õhtutõusu, ning teadaolevalt oli ta joonud ära suurema hulga 200 ml džinnipudeli sisust. 

Chelmsfordi kroonikohtus rääkisid tunnistajad, et naine oli olnud joobes juba vahetult pärast lennuki õhtu tõusmist ja tema kõne oli konarlik.

End õhusõiduki turvalisuse ohustamises ja peksmises süüdi tunnistanud Bucksist High Wycombe'ist pärit Haines nuttis ja pobises omaette, kui kuulis, et kohus mõistis ta mitmeks aastaks trellide taha mõistis.

«Lennukis lõksus olevad inimesed langevad paratamatult ahastusse, on hirmul ja raugevad nende inimeste ees, kes on purjus ja seavad nende elu ohtu,» ütles kohtunik Charles Gratwicke naisele.

«Mõne jaoks on see nende kõige hullem õudusunenägu,» lisas kohtunik.

Kaos õhus 

Haines hakkas Airbus 321 tüüpi lennukis märatsema eelmise aasta juunis vaid 45 minutit pärast seda, kui lennuk oli õhku tõusnud. 

Naine proovis avada lennuki ust, enne kui lennuki meeskonnal ja mõnel kaasreisijal õnnestus naine maha suruda. Seepeale pöördus piloot tagasi Stanstedi ning neid saatsid kaks RAF Typhoon hävitajat.

Hullunud Haines oli Türki suunduma pidanud lennukis saatmas oma ratastoolis vanaema. 

Lisaks märatsemisele käitus Haines teiste inimeste sõnul juba enne lennukis veidralt, sest ta laulis, karjus, togis ja nuttis.

Kui naine üritas aga uksi avada, karjus ta: «Ma f****** tapan kõik ära, te kõik f****** surete».

Märatsev Haines kriimustas ka teda maha suruda üritanud salongipersonali liiget Charley Coombe'i.

Haines karjus teda rahustada ja kinni hoida püüdnud inimestele, et soovib surra ja tapab ka kõik teised, vahendas BBC. 

Hiljem väitis Haines, et ei mäletanud juhtumist midagi, sest tarvitas alkoholi koos ravimitega. 

Üks lennukis olnud reisijatest ütles politseile, et kartis, et naine avabki lennukiukse.

Jet2 lennufirma esitas Hainesile 85 000 naela suuruse trahvi seoses sellega, et lennukil tuli tagasi pöörduda ning reisijad jõudsid alles järgmisel päeval Türki.

Kohtus selgus, et varasemalt kohvikus töötanud, kuid nüüdseks töötu Haines ei ole talle tehtud trahvist pennigi tasunud. 

Lisaks kohaldati naisele eluaegne Jet2 lennukeeld. 

Mis oleks võinud juhtuda

Detsembris ütles Hainesi esindaja Oliver Saxby, et pole kahtlustki, et ta oli purjus. 

Ta ütles, et noor naine, kes kannatab muuhulgas ka isiklusehäire all, liitus Anonüümsete Alkohoolikute programmiga ega ole pärast vahejuhtumit alkoholi tarvitanud.

Samuti ütles ta, et tema klient mõisteti joobes juhtimises süüdi 17 päeva enne lennukidraamat, kirjeldades viimast juhtumit kui traagilist appikarjet, mis on naisele suurt piinlikkust valmistanud. 

Stanstedi lennujaama ülemjuhataja asetäitja vaneminspektor Lee Devalli sõnul oli tegemist kohutava juhtumiga. 

«Kui Haines oleks suutnud ukse avada, siis ei ole mul isegi sõnu, et kirjeldada seda, mis oleks võinud juhtuda,» lisas Devall. 

Vaneminspektori sõnul seadis salongipersonal ukse avamise takistamisel ohtu oma elu, kuigi nad olid toimunuga seoses ehmunud. 

«Nad näitasid üles tohutut vaprust ja neid tuleks kiita,» lisas Devall. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles