PILTUUDIS ⟩ Torm Ciara paiskas Šoti rannale kummalise skeleti

Inna-Katrin Hein
Copy
Skelett. Pilt on illustreeriv
Skelett. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ühendkuningriigis möllanud tormi Ciara kaasa toodud tugev lainetus paiskas Šotimaale Aberdeeni rannale mingi looma skeleti.

Kohalikud tegid lagunenvast olendist pilte, postitades need sotsiaalmeediasse, kus kohe hakati spekuleerima, kas see võib olla legendaarne Loch Nessi koletis, teatab express.co.uk. 

Kummalisest skeletist avaldas oma Facebooki lehel pildi ka kohalik Fubar News ja küsis lugejatelt, kellega nende arvates võib tegemist olla. Oli neid, kes pidasid seda Loch Nessi koletiseks, kes on harjunud Šotimaa järvede mageda veega ja sai nüüd soolases merevees otsa.

Arvutijoonistus Loch Nessi koletisest
Arvutijoonistus Loch Nessi koletisest Foto: Shutterstock.com

«Esmapilgul tundus, et tegemist on brontosaurusega, kuid luustik viitab siiski pigem diplodokusele või tritseeratopsile,» oli üks kommentaar. Veel arvati, et see on kas vaala, delfiini või mõõkvaala skelett.

Enamik kummalise skeleti kommenteerijaid arvab, et tegemist on Loch Nessi koletisega. Kuigi seda olendit on otsitud ligi sajand, ei ole tema olemasolu kohta kindlaid tõendeid. Isegi teadusuuringud ei ole tema kohta midagi tõsiseltvõetavat leidnud.

2019. aasta seisuga on Loch Nessi koletist ametlikult nähtud 18 korral, kuigi tõendid on ta kohta kas udused fotod või videod.

Iiri munk Püha Columba kirjutas oma biograafias, et Loch Nessi järves nähti kummalist koletist 565. aastal, ning et koletis tõmbas ühe mehe vette ja seda meest ei nähtud enam kunagi.

Nüüdisaegne huvi Loch Nessi koletise vastu sai alguse 1933. aastal, kui Šotimaal puhkajad jäädvustasid järves väidetavalt mingi olendi. Mustvalge foto on udune ja ei saa täpselt aru, mille või kellega tegemist on.

Arvutijoonistus Loch Nessi koletisest
Arvutijoonistus Loch Nessi koletisest Foto: shutterstock.com

Uus-Meremaa teadlased uurisid möödunud aastal Loch Nessi koletise fenomeni ja nende arvates on tegemist geenimutatsiooni tõttu hiiglaslikuks kasvanud angerjaga. Nad otsisid tõendeid ka plesiosauruse või tuura kohta, kuid ei leidnud neid. 

Fotot näeb Fubar News Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles