TREILER Üle võlli kirev «Jean Paul Gaultier: šikk friik» viib skandaalse etenduse lava taha

Spekter
Copy
«Jean Paul Gaultier: šikk friik»
«Jean Paul Gaultier: šikk friik» Foto: IMDB

Dokumentaalfilm «Jean Paul Gaultier: šikk friik» (Jean Paul Gaultier: Freak and Chic) viib maailma ühe innovaatilisima moelooja revüüetenduse lavatagustesse. 

Moelavastaja Jean-Paul Gaultier, keda juba poisikesepõlves võlus legendaarne Pariisi kabareeteater Folies Bergere, on terve elu ihanud seal oma etendust lavastada. «Aga mis lugu see etendus peaks rääkima?» mõtiskleb ta, meenutades kuus kuud kestnud ettevalmistusi, mis show kavandamiseks kulusid. «Eks ikka minu enda lugu!»

Filmisõprade seas on mees tuntud kui kostüümilooja filmidele «Viies element» ja «Kokk, varas, tema naine ja temakese armuke»; popmuusika fännide hulgas on ta aga kuulus tänu Madonnale disainitud koonusekujulisele rinnahoidjale. Lisaks on Galtier näiteks kombineerinud oma loomingus kujunduselementidena ka mängukarusid ja sadomaso-atribuutikat. Galtieri lavastatud revüü ühendabki endas moe, filmi, tantsu, teatri ja häbitu liialdustesse kaldumise, tuues vaatajani retrospektiivi 40 aasta pikkusest karjäärist ja moeloojast, kellest rääkides ei saa üle ega ümber väljendist enfant terrible

Prantsuse moeikooni show on ühtaegu nii fantastiline kui ka skandaalne ja ennekõike üleannetult vaimukas (nt sketš ajakirja Vogue raudsest esileedist Anna Wintourist) ja liigutav (tribuut Gaultier' partnerile Francis Menuge'ile, kes suri 1990. aastal).

Apollo Kinodes alates 27. märtsist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles