Naine ärkas koomast ja sai teada, et tema pere on hukkunud

Elu24
Copy
Pilt on illustratiivne: naine leinab abikaasat.
Pilt on illustratiivne: naine leinab abikaasat. Foto: Shutterstock

Austraallanna Lisa Dallow (48) sai teadvusele tulles kohutava uudise: ainult tema pääses eluga 9. detsembril Uus-Meremaal purskama hakanud vulkaani juurest, tema pere hukkus.

Perekonna pressiesindaja sõnas Austraalia ringhäälingule esmaspäeval, et naine sai tütre Zoe Hoskingi (15) ja abikaasa Gavin Dallowi (53) surmast teada pärast seda, kui ta kunstlikust koomast üles äratati.

Naine oli koos perekonnaga puhkusel Uus-Meremaal, kui Põhjasaare idaosa lähedal asuv Valgesaare vulkaan pursakama hakkas.

Väljaande The Australian andmetel on põlenud 60 protsenti naise kehast.

«Tal läks pisut aega, et ta suudaks uudise vastu võtta ja ta muudkui korrutas, et ei suuda uskuda, et nad on surnud,» lisas perekonna esindaja veel. 

«Ta mäletab plahvatust ja seda, et ta käskis kõigil joosta. Ta mäletab ka seda, kuidas kivid kõikjale kukkusid ja ka seda, kuidas ta nendega pihta sai. Ta mäletab, kuidas ta mõtles, et millal neid päästma tullakse. Järgmise asjana oli ta juba haiglas ning üritas mõista, kus ta täpselt on,» lisas pressiesindaja.

Australia’s 9News vahendab, et Lisa oli veel kunstlikus koomas, kui tema abikaasa ja tütre matused toimusid.

«Peame olema ettevaatlikud kõigega, mida talle ütleme, sest ta on juhtunust väga traumeeritud ja see kõik on emotsionaalne,» rääkis Lisa äi Brian Dallow väljaandele. «Halvem ei ole veel möödas,» lisas ta.

Uus-Meremaa Põhjasaare idaosa lähedal asuv Valgesaare vulkaan hakkas purskama 9. detsembril 2019. aastal.
Uus-Meremaa Põhjasaare idaosa lähedal asuv Valgesaare vulkaan hakkas purskama 9. detsembril 2019. aastal. Foto: SIPA/Scanpix

Uus-Meremaal Põhjasaare idaosa lähedal asuv Valgesaare vulkaan hakkas purskama 9. detsembril, seades seal olnud inimeste elu ohtu ja paisates õhku suures koguses tuhka.  

CNNi teatel hukkus vähemalt 5 inimest hukkunud ja 34 inimest sai vigastada.

Uus-Meremaa peaministri Jacinda Arderni teatel oli vulkaani purskama hakkamisel selle juures mitu turistide gruppi.  

Politseile ja päästjatele teevad muret eelkõige need turistid, kes olid vulkaani purske ajal kraatris. Vulkaani juurest otsepilti näitavate kaamerate andmetel oli kraatris vähemalt 10 inimest, enne kui purske tõttu pilt kadus.

Valgesaar, maooride keeles Whakaari, on turistide seas populaarne sihtkoht just vulkaani tõttu, mis on Uus-Meremaa üks aktiivsemaid.

Saar asub Uus-Meremaa Põhjasaarest 50 kilomeetri kaugusel ning aastas külastab seda umbes 10 000 turisti.

70 protsenti Valgesaare vulkaanist, mille eelmine suur purse oli 2016. aastal, asub merepinnast allpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles