Briti poiss üllatas «ketšupimaalidega»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Linsky
Freddie Linsky Foto: metro.co.uk.

Suurbritannias elav Freddie Linsky hämmastas nii oma vanemaid kui ka kunstimaailma suurpäraste ja ilmekate «ketšupimaalidega».

Kriitikute sõnul on kaheaastase lapse töödes tunda tõelise kunstniku kätt, vahendab STT.

Freddie ema Estelle Lovatti kinnitusel haaras ta poeg esimest korda pintsli kätte kaheksakuusena ja hakkas ketšupiga pilte tegema. Hiljem võttis poiss kasutusele ka õiged värvid.

Naine näitas oma poja töid Charles Saatchi netigaleriile ja üks Manchesterist pärit kunstikollektsionäär ostis ühe «ketšupimaali» ära.

Berliinis asuv kunstigalerii plaanib briti väikelapse maalidest nüüd näituse teha.

«Tänasin Berliini galeriid, et nad nõustusid näituse korraldama. Nad siiski veel ei tea, mis vanuses on kunstnik, kelle tööd nad üles riputavad,» lausus andeka lapse ema.

Ema jätkas, et Freddie kasutab niinimetatud «spot and blotch» maalimistehnikat. See tähendab, et pilt koosneb laikudest ja joontest.

Freddie Linsky kohta saab kasutada ütlust, et «käbi ei kuku kännust kaugele». Nimelt töötab ta ema, Estelle Lovatt Hampsteadi kunstikoolis õppejõuna ja tegeleb ka ise kunstiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles