HÄBIPOST ⟩ Kuldvaarikate kriitikud kuulutasid välja aasta halvimad filmid ja näitlejad

Spekter
Copy
Režissöör Tom Hooper, popstaarist näitlejanna Taylor Swift ning näitlejanna Jennifer Hudson aasta halvima filmi Kuldvaarika kandidaadi «Cats» esilinastusel.
Režissöör Tom Hooper, popstaarist näitlejanna Taylor Swift ning näitlejanna Jennifer Hudson aasta halvima filmi Kuldvaarika kandidaadi «Cats» esilinastusel. Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Eile õhtul kuulutati välja tänavused nominendid kurikuulsatele Kuldvaarikatele (Razzie Award). Tänavu juba 40. korda jagatavate auhindadega pärjatakse filmitööstuse kõige hullemaid pettumusi ja viletsamaid ekraanitaieseid ning juba kandideerimine on väga piinlik, võidust rääkimata.

Tänavu on nomineeritud nii vanu «klassikuid» kui teada-tuntud värskeid käkerdusi: nagu arvata võiski, on üks kõige halvema filmi «peafavoriit» muusikalifilm «Cats», mis meedias kohutavalt halba tagasisidet sai. Karvane film jäi miinusesse lausa 20 miljoni dollariga ja film naerdi välja kummalise arvutigraafika pärast. Meeletult kriitikat saanud muusikali ekraniseeringul on tervelt üheksa nominatsiooni. 

Aasta kõige halvema filmi tiitlile võistlevad veel märul «Rambo: Viimane veri» ning muuhulgas tervele hulgale Oscaritele kandideeriv «Jokker» (kandideerimise alus: kõige hoolimatum suhtumine inimelusse ja avalikku varasse). Samuti kandideerivad nende filmide režissöörid aasta halvimate režissööride auhinnale. Materdada saavad täiesti uskumatult grotesksel kombel mürvatud naise mälestusel trampiv «The Haunting of Sharon Tate» ja John Travolta kohutavalt läbi kukkunud «The Fanatic».

Kõige halvemaks näitlejaks või näitlejannaks võivad saada Anne Hathaway, Sylvester Stallone, Hilary Duff või John Travolta. Kehvade kaasrollide eest on ohtu sattunud isegi vanameistrid Bruce Willis ja Judi Dench.

Kuldvaarikate väga maitselagedal «galal» jagatakse aasta suurimatele läbikukkumistele välja 5-dollarised spreivärviga kuldseks värvitud plastikvaarikad. Aegade jooksul on nii mõnedki suured staarid oma auhinna ka vastu võtnud, sest juba auhindade lipukirigi ütleb, et oma vigu tuleb tunnistada («Own Your Bad»). Lõppude lõpuks pole eesmärk mitte staare alandada, vaid juhtida tähelepanu, et mõned filmid on ikka päris halvad ja kõik teavad seda.

Kuldvaarikatel jagatakse siiski välja ka üks positiivne auhind, milleks on nn lunastuspreemia, mis antakse filmitegijale, kes on kunagi oma töö eest vaarika saanud, aga viimasel aastal millegi silmapaistvalt heaga hakkama on saanud. Tänavused nominendid on Adam Sandler, Jennifer Lopez, Eddie Murphy, Will Smith ja Keanu Reeves.

Vaarikate väärilised filmid valitakse välja üle 1000-pealise kriitikute armee poolt USAst ja mujalt maailmast.

Vaata tervet nominentide nimekirja Rotten Tomatoes lehelt.

Vaata nominatsioonide väljakuulutamise videot, mis on – muuseas – sihilikult väga maitsetult tehtud:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles