GALERII ⟩ Simple Sessioni 20. juubelile pühendatud dokk tõi kohale täissaali

Spekter
Copy

Eile õhtul esilinastus Apollo Kino Solarises režissöör Maria Reinupi 20. Simple Sessionile pühendatud dokumentaalfilm «Elu on vaid üks sõit». Kinoseanss tõi kohale täissaali vaatajaid, kelle hulgas olid ka täna võistlustulle asuvad sportlased.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

«Elu on vaid üks sõit» on mõtlemapanev ja tujutõstev elustiilifilm, mis peletab kaamost ja lubab korraks hinge tõmmata. Filmi keskmes on kolm tegelast ja nende positiivne mentaliteet, millest on kannustatud ja saab kannustust Simple Session, üks maailma suurimaid ekstreemspordisündmusi.

BMX-rattur ja kendama-aktivist Reed Stark mänguhoos.
BMX-rattur ja kendama-aktivist Reed Stark mänguhoos. Foto: Simple Session / Slowsan Aka Mr. Slow (@slow.san)

Reed Stark on mainekas BMX-trikirattur Ameerika Ühendriikidest. Euroopa rulatajate paremikku kuuluva Madars Apse karjäär sai alguse just Simple Sessionil. Ja ka peakorraldaja Risto Kalmre on üks nendest legendidest, tänu kellele on sellise mastaabiga rahvusvaheline suursündmus saanud alguse täpselt siinsamas, ühes Põhja-Euroopa väikeriigis – Eestis. Filmis kajastatakse ka teisi ekstreemspordimaastikul tuntud tegelasi, nagu Bam Margera, Darryl Nau, ja paljusid teisi.

Filmi näidatakse suurel ekraanil vaid üks kord Simple Sessioni 20. sünnipäeva auks Apollo Kino Solarises, kuhu on tulemas ka filmi peategelased isiklikult.

«Elu on vaid üks sõit».
«Elu on vaid üks sõit». Foto: Simple Session

Maria Reinup on Eesti filmirežissöör. Tema esimene lühifilm «Mai» kogus auhindu üle maailma, sh Union Internationale Du Cinema parima lühifilmi tiitli. Viimased viis aastat on Maria töötanud välismaal, viimaseks tööks Fox Searchlighti eluloofilmi «Tolkien» second unit director'i ehk teise võttegrupi režissöörina. Praegu arendab Maria oma esimest täispikka mängufilmi. «Elu on vaid üks sõit» on Maria esimene keskpikk dokumentaalfilm.

Vaata filmi kohta lisa ja kutsu sõbrad kaasa Facebookis.

Osta pilet linastusele siit.

Simple Session 20 toimub 8.–9. veebruarini Saku Suurhallis. Põhivõistlusest võtab kokku osa ligi 180 rulatajat ning ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused avab laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMX-kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. 9. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejad, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX-distsipliin.

Piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles