Kirk Douglase surmaga ujus päevavalgele võigas lugu minevikust (2)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Natalie Wood filmis «West Side'i lugu».
Natalie Wood filmis «West Side'i lugu». Foto: Rights Managed/Mirisch Corporation/Seven Arts/Scanpix

Kolmapäeval suri 103-aastaselt Hollywoodi filmilegend Kirk Douglas. Paljude üllatuseks sai ühismeedias rohkem tähelepanu hoopis aastakümneid tagasi lahkunud näitlejatar Natalie Wood, kes oli Douglasega võikal moel seotud.

Kui mõne kuulsuse nimi sotsiaalmeedias n-ö trendima hakkab (ehk seda kasutatakse hüppeliselt palju), tähendab see sageli, et staar on surnud. Nii on ka Natalie Woodiga... ainult selle vahega, et tema on surnud juba 1981. aastast saati.

43-aastaselt hukkunud Wood sai nüüd taas tähelepanu, kuna eile teatati filmilegendi Kirk Douglase surmast. Kahjuks pole asi selles, et sotsiaalmeedias jagatakse nende toredaid ühiseid mälestusi – kaht näitlejat seob hoopis võikam lugu.

Kirk Douglas aastal 1979 ulmefilmi «Saturn 3» võttel koos noore kolleegi Farrah Fawcettiga.
Kirk Douglas aastal 1979 ulmefilmi «Saturn 3» võttel koos noore kolleegi Farrah Fawcettiga. Foto: PA Pictures/Scanpix

Nimelt on aastaid ringelnud süüdistus, et Douglas vägistas Woodi, kui too oli vaid 16-aastane tüdruk. Süüdistus sai esmalt tähelepanu aastaid pärast Woodi surma, 2012. aastal, kui selles kirjutati veebiväljaandes Gawker. Väidetavalt rääkis juhtunust tuntud näitleja Robert Downey jr.

Teadaoleva info kohaselt leidis juhtum aset 1954. aasta kevadel, kui Douglas kutsus toonase lapstähe enda hotellituppa prooviesinemisele. Woodi ema sõidutas tüdruku kohale ja ootas autos. Kui tüdruk tuppa jõudis, olevat toona hilistes kolmekümnendates Douglas öelnud, et talle meeldivad noored tüdrukud.

Seejärel olevat Douglas tõuganud tüdruku voodile ning teda mitme tunni vältel vägistanud ja löönud. Kui vägistamine lõppes, öelnud filmistaar Woodile, et kui ta sellest kunagi kellelegi räägib, on see viimane asi, mida ta elus teeb.

Natalie Woodi haud Los Angeleses. Naise surma ümbritseb siiani saladusloor.
Natalie Woodi haud Los Angeleses. Naise surma ümbritseb siiani saladusloor. Foto: AFP/SCANPIX

Väidetavalt oli vägistamisepisood nii vägivaldne, et Wood pidi verejooksu tõttu haiglasse minema. Noore näitlejanna ema ei tahtnud juhtunu kohta politseisse avaldust teha, kuna kartis, et see nurjab tüdruku filmikarjääri. Douglas oli toona üks Hollywoodi tähtsamaid nimesid.

Pärast juhtunut käis Wood pikalt teraapias ning sõprade väitel tundis end alati kehvasti, kui Kirk Douglase nime mainiti.

2018. aastal kinnitas vägistamisjutte ka Natalie Woodi õde Lana Wood, kuid jättis mainimata Douglase nime. Ta ütles vaid, et vägistaja oli Woodist kaks korda vanem Hollywoodi näitleja, vahendas The New York Times.

Kirk Douglas abikaasa Anne'iga aastal 2005.
Kirk Douglas abikaasa Anne'iga aastal 2005. Foto: PA Pictures/Scanpix

Douglas ei kommenteerinud oma eluajal vägistamiskõlakaid, kuid on intervjuudes tunnistanud, et oli naistemees ja alkohoolik. Samas on ka kuuldusi, et Wood magas ise ühe vanema režissööriga, et kaalukamaid filmirolle saada, vahendas distractify.com. See loomulikult vägistamist ei selgita ega õigusta.

Wood tegi juhtunu järel edukalt filmikarjääri ning osales menukites «Põhjuseta mässaja» («Rebel Without a Cause») ja «West Side'i lugu», kus kehastas Maria rolli. Tema elu sai aga traagilise lõpu 1981. aastal, kui ta seniteadmata põhjustel uppus.

USA politsei uurib seni, mis juhtus 1981. aasta novembris, kui Wood, tema abikaasa Robert Wagner ja nende sõber Christopher Walken olid jahil, millega seilasid California vetes. Esialgu peeti naise salapärast uppumist õnnetuseks, kuid 2011. aastal avati juurdlus uuesti.

Natalie Wood ja abikaasa Robert Wagner 1976. aastal Cannesi filmifestivalil.
Natalie Wood ja abikaasa Robert Wagner 1976. aastal Cannesi filmifestivalil. Foto: AFP/Scanpix

Kuna näitlejanna kehalt leiti füüsilise vägivalla märke, usuvad paljud, et tema surmas on süüdi abikaasa Wagner, kes on ka Hollywoodis kõva tegija. 2018. aastal nimetas ka politsei Wagnerit kahtlusaluseks. Hetkel on mees 89-aastane. Jahil viibinud Walken, samuti tuntud näitleja, pole kunagi kahtlusalune olnud.

Wagner alustas filmikarjääri 1950. aastatel, kuid on paremini tuntud telenäitlejana. Komöödiasarjas «Kaks ja pool meest» kehastas ta Teddy Leopoldi tegelaskuju ning krimisarjas «NCIS: Kriminalistid» agent Tony DiNozzo isa.

Veel on ta mänginud filmides «Roosa panter», «Leegitsev pilvelõhkuja» («The Towering Inferno»), 1953. aasta versioonis filmist «Titanic» ning Austin Powersi triloogias tegelaskuju nimega Number 2.

Robert Wagner 1999. aastal filmis «Austin Powers: spioon, kes mind kargas».
Robert Wagner 1999. aastal filmis «Austin Powers: spioon, kes mind kargas». Foto: Ronald Grant Archive/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles