Kaljukitsed panid sarved kokku 3900 meetri kõrgusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljukitsed panid sarved kokku 3900 meetri kõrgusel
Kaljukitsed panid sarved kokku 3900 meetri kõrgusel Foto: SCANPIX

Fotograaf Marius Sabol õnnestus teha pildiseeria, millel on näha Itaalia Alpides 3900 meetri kõrgusel kaljunukil alpi kaljukitsi (Capra ibex) võitlemas.

Fotograafi sõnul oli võitlus esialgu mänguline, kuid hiljem muutus tõsiseks, edastab Daily Mail.

Sabo lisas, et üks vale samm ja libastumine oleks kaljukitsedele võinud kohese surma kaasa tuua.

«Olen kaljukitsi pildistanud alates 2004. aastast, kuid sel aastal nägin midagi väga ebatavalist. Need loomad elavad sõna otseses mõttes pidevas ohus. Umbes kolmeaastastena hakkavad kaljukitsed võitlemist harjutama. Õige võitlus toimub alati detsembrikuus, kui isased asuvad omavahel võitlema õiguse eest emastega paarituda,» selgitas fotograaf.

Sabo sõnul nägi tema pildistatu välja, nagu oleks tegemist kaljukitsede poksimatšiga. Kohal olid kaks võitlejat ja kohtunik.

Fotograafi kinnitusel alustasid kaljukitsed oma kokkupõrkega madalamalt ja liikusid siis kõrgemale.

Sabo jälgis kolme kaljukitse tegevust rohkem kui tunni, püüdes hakkama saada vähese hapnikuga tingimustes.

Austrias elav Rumeenia päritolu Sabo on elukutselt graafikadisainer, kes alates 2003. aastast  on ka loodusfotograafiaga tegelenud.

«Kaljukitsed on graatsilised ja oskavad raskel mägisel pinnal hästi hakkama saada. Nad vist tundsid seal kõrgel võideldes, et jumal kaitseb neid ning nendega ei juhtu mitte midagi,» lisas fotograaf.

Sabo kinnitusel jäid kõik kolm kaljukitse, kes olid 3900 meetri kõrgusel, ellu. Hiljem tulid nad madalamale, oma tavapärasesse elukohta.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles