TREILER Keeglikuuli limpsav Jesus «Suurest Lebowskist» sai oma jätkufilmi

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Vendade Coenite kultusfilmi «Suur Lebowski» (The Big Lebowski, 1998) kõrvaltegelane, bowlingu-äss Jesus Quintana seikleb juba veebruari lõpust alates oma soolofilmis «The Jesus Rolls».

Kes ei mäleta või alles tutvub filmiajaloo pärlitega, siis «Suure Lebowski» peategelane Jeff Lebowski alias The Dude (Jeff Bridges) oli töötu ja muretu mees, kelle lilleline elu muutus hetkel, kui tema koju tungisid kaks pätti, kes arvasid ekslikult, et The Dude on hoopiski miljonär Jeff Lebowski. Olukorrast väga frustreeritud, suundub The Dude miljonär-Lebowskilt oma rikutud vaiba eest hüvitist nõudma. Lisaks sellele, et Los Angeleses elav laiskvorst oli suurepärane seanahavedaja, armastas ta kirglikult bowlingut mängida, kus tema vastaseks on hämara krimiminevikuga Kuuba päritolu nilbik Jesus Quintana.


Just temast räägibki uus film, mille peaosas astub üles 62-aastane John Turturro, kes ise ka filmi lavastas. Lugu räägib veidra ellusuhtumisega triost – kaks meest ja üks naine – kelle kummaline seksuaalne pinge kujuneb ootamatult armulooks ning seikluste jadaks, mille käigus nad endalegi üllatuseks möödaminnes häid tegusid korda saadavad. «Tundus, et on hea aeg anda välja hälbeline film meeste rumalusest, kes üritavad ent ei saa hakkama naiste müsteeriumi mõistmisega,» sõnas Turturro filmi kohta.

«The Jesus Rolls»
«The Jesus Rolls» Foto: IMDB

Kõrvalosades näeme üles astumas vapustavalt nimekat staaride rodu, kelle eesotsas Susan Sarandon, Jon Hamm, Christopher WalkenAudrey Tautou ja Bobby Cannavale. Jeff Bridges teadaolevalt selles linaloos paraku üles ei astu.

​Kusjuures, film esilinastub 28. veebruaril 2020, mis peaks tegelase biograafia kohaselt olema Jesusi 70. juubel. 

«The Jesus Rolls»
«The Jesus Rolls» Foto: IMDB
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles