Darth Vaderi võitlusstseenide kehastaja suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darth Vaderi võitlusstseenide kehastaja suri
Darth Vaderi võitlusstseenide kehastaja suri Foto: Wikipedia.org

Filmiajaloo ühtesid kuulsamaid võitlusstseene kehastanud dublant suri 89-aastasena.

Endine olümpiavehkleja ja paljudele filmistaaridele vehklemist õpetanud Bob Anderson lahkus siit ilmast 1. jaanuaril ühes Suurbritannia haiglas, edastab iltasanomat.fi.

Anderson osales Suurbritannia vehklemiskoondise koosseisus 1952. aastal Helsingi olümpiamängudel, kuid üle maailma tuntuks sai ta filmides töötamisega.

Esialgu treenis ta näitlejaid. Varem teadsid vaid vähesed, et ta kehastas «Tähtede sõja» originaalfilmide mõõgastseenides Darth Vaderit.

Luke Skywalkeri rollis olnud Mark Hamill paljastas selle saladuse 1983. aastal.

«See pidi jääma saladuseks, kuid minu arvates ei olnud see õiglane. Ütlesin režissöör George Lucasele, et Bob Anderson on samuti kuulsuse ära teeninud,» lausus Hamill.

«Tähtede sõja» filmide tegemise ajal oli Anderson ligi 60-aastane. Ta pidi Darth Vaderiks hakkama, kuna selle tegelase tegelik kehastaja David Prowse ei suutnud võitlusliigutusi piisavalt hästi selgeks õppida.

Darth Vader koosnes lõpuks kolmest mehest, sest hääle sellele tegelasele andis hoopis James Earl Jones.

Anderson oli Suurbritannia vehklemiskoondise peatreener 20 aastat. Ta õpetas vehklemist ka «James Bondi», «Zorro» ja «Sõrmuste isanda» filmide näitlejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles