VIDEO ⟩ Liiga paljastava kleidiga parlamendi ette tulnud Briti saadikut nimetati litsiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Saadik Tracy Brabin äratas tähelepanu sellega, et oli Briti parlamendi alamkoja istungilparem õlg paljas
Saadik Tracy Brabin äratas tähelepanu sellega, et oli Briti parlamendi alamkoja istungilparem õlg paljas Foto: House of Commons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti leiboristliku partei esindajaTracy Brabin äratas sel esmaspäeval tähelepanu, kui oli Briti parlamendi alamkoja istungil musta värvi kleidiga, mis paljastas ta parema õla.

Twitter sõna otseses mõttes plahvatas kommentaaridest, kui meediasse ilmusid pildid sellest, mis Brabinil seljas oli.

Oli neid, kes nimetasid parlamendisaadikut paljastava rõivastuse pärast litsiks, joodikuks, asotsiaaliks ja naiseks, kes hakkab kohe last imetama. Ühes kommentaaris nimetati Brabinit naiseks, keda on hiljuti tagahoovis prügikasti najal k...tud.

Brabin vastas kritiseerijatele sotsiaalmeedias, et käis enne parlamendi istungit kontserdil ja seetõttu oli tal selline kleit seljas, samuti ei arvanud ta, et peab istungil sõna võtma.

«Kogesin omal nahal argipäevaseksismi. Naisi hinnatakse selle järgi, mida nad seljas kannavad, mitte selle järgi, mis on neil kahe kõrva vahel ja mida nad ütlevad,» teatas parlamendisaadik.

Brabin lisas Twitteris, et ühte õlga paljastava kleidiga ei ole ta lits, joodik, asotsiaal ega ka naine, kes hakkab last imetama.

«Võin teile kinnitada, et mind ei kepitud tagahoovis prügikasti najal,» kirjutas saadik.

Brabini arvates oleks märgatavalt sisulisem, kui keegi räägiks sellest, kuidas käitus möödunud aastal parlamendis Brexiti arutelu ajal konservatiiv Jacob Rees-Mogg. «Ta käitus väga lugupidamatult,» selgitas inglanna.

Brabini ja ta kleidi ümber tekkinud skandaal tekitas inglannades selle kleidi vastu huvi ning sotsiaalmeedias hakati uurima, kust sellist kleiti saab. Ilmnes, et kleit on müügil netikaubamajas Asos hinnaga 34 naela (40 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles