Simple Sessioni juubeliprogrammi käivitab Visit Estonia «eestipärane» võistlus Balti Jaamas

Elu24
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuva rahvusvahelise ekstreemspordifestivali Simple Sessioni juubeliprogramm saab alguse juba homme, kui Balti Jaama Paviljonis leiab Visit Estonia eestvedamisel aset põnev võistlus maailma parimate rulatajale ja BMX-ratturite osalusel.

Kuigi Simple Sessioni võistlused saavad ametliku stardi laupäeval kell 11 rulatajate kvalifikatsioonvõistlustega, siis juba neljapäeval õhtul kell 17 oodatakse kõiki rulatamise ja BMXi fänne Balti Jaama Paviljoni, kus toimuvad Tallinna kohale lennanud maailma parimate ekstreemsportlaste osalusel «Visit Estonia Best Trick» ning «Game of E.E.S.T.I»​ erivõistlused.

«Game of E.E.S.T.I» on ekstreemspordipärane versioon legendaarsest trikimängust «Viis miinust» (rulas ja BMXis rahvusvaheliselt tuntud kui S.K.A.T.E. ja B.I.K.E.): üks võistleja teeb triki ette ning teised peavad selle järgi tegema. Viie ebaõnnestumise korral on mängija mängust väljas. Teine mäng on – nagu nimigi ütleb – parima triki võistlus, mille raames saavad võitlejad näidata spetsiaalselt sündmuseks ehitatud Visit Estonia obstaaklil oma võimeid ning selgitatakse välja parima triki autor.

Balta Session rulavõistlus Balti Jaamas
Balta Session rulavõistlus Balti Jaamas Foto: Kris Süld

Simple Sessioni korraldaja Risto Kalmre sõnul on küll viimased kolm aastat koos Visit Estoniaga korraldatud rulatajate ja ratturite vahelist jäähokimatši, ent sel aastal otsustati läheneda teisiti ning tuuakse sportlased linnarahvale «koju kätte.» Kalmre sõnul on sündmuse eesmärgiks eelkõige näidata tallinlastele, mida kõike on võimalik rulade ja trikiratastega teha. «Täname väga Visit Estoniat, kes alati meie pööraste mõtetega kaasa tuleb ning ka sel aastal koos meiega Eesti ekstreemspordile hoogu lükkab,» kiitis Kalmre.

Liitu sündmusega Facebookis ja kutsu sõbrad kaasa.

Et festival tähistab juba 20. juubelit, siis on võistlust saatmas teisigi erisündmusi. Reede, 7. veebruari õhtul kell 21 esilinastub Apollo Kino Solarises Maria Reinupi loodud Simple Sessionist rääkiv dokumentaalfilm «Elu on vaid üks sõit», Tallinna lendab kohale ja näitab oma oskusi kendama-meister Bonz Altron ning juba homme stardib esmaspöäeva varahommikuni kestev 20. juubeli klubiprogramm.

Simple Session 20 toimub 8.–9. veebruarini Saku Suurhallis. Põhivõistlusest võtab kokku osa ligi 180 rulatajat ning ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused avab laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMX-kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. 9. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejad, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX-distsipliin.

Piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles