Riik nimega Nipple ja Balkanimaa Eesti - Trumpi kõige jaburamad geograafiaprohmakad

Elu24
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: AP/Scanpix

Kukkusid geograafiaeksami läbi? Ära muretse, USA presidendiks võid ikkagi saada!

«Õnnitleme Kansas City Chiefs'i suurepärase mängu ja fantastilise esinemise eest. Te esindate võimsat Kansase osariiki ja tervet USA-d meeletult hästi. Meie riik on teie üle uhke!» säutsus Donald Trump meeskonna Super Bowli võidu puhul.

See sõnavõtt tekitas aga USAs korralikku pahameelt. Nimelt ei asu Kansas City Kansase osariigis, vaid selle naabri Missouri aladel. Inimesed on üllatunud, et president oma riigi osadel vahet ei tee.

See ei ole üldse esmakordne. Donald Trump on ka muu maailma kohta teinud veidraid avaldusi. Need annavad aimu kas lünklikest geograafiateadmistest või tõsisest süvenematusest.

Eesti asub Balkanil

Kui Balti riikide presidendid Dalia Grybauskaite, Kersti Kaljulaid ja Raimonds Vejonis eelmise aasta aprillis Vagesse Majja Trumpiga kohtuma läksid, tabas neid seal suur segadus.

Vestluse käigus hakkas Trump Balti riike süüdistama 90ndate aastate Jugoslaavia sõja vallapäästmises. Läks hetk aega, et mõista Trumpi segadust. Ta oli sassi ajanud Balkanimaad ja Baltimaad.

Mehhiko vallutab USAd?

Kõnes oma toetajatele Pittsburghis ütles Trump eelmisel sügisel, et ehitab Colorado piirile võimsa müüri. Sellest ei saaks ükski immigrant üle, kinnitas ta.

Rahvas sattus segadusse - Colorado ei asu isegi Mehhiko piiril! Nii arutasidki internetis paljud, kas Trump plaanib anda Coloradost lõunas asuva New Mexico Mehhikole. Võib-olla hoopis Mehhiko vallutab selle?

Belgia on kena linnake

Juba ammusel ajal presidendivalimiste käigus teatas Trump oma toetajatele, et Belgia on väga kena linn. Veel varem oli ta samas nimetanud Belgia pealinna Brüsselit «põrguauguks», sest seal ei toimu sisserändajate assimilatsiooni.

India osariik Nipple...

Mõne aasta tagusel kohtumisel India peaministriga tegi Trump omamoodi hääldusvea ning nimetas väikeriiki Nepali nii, et see kõlas nagu «Nipple» (nibu).

India meedia teatel pidas ta seda ka India osariigiks. Teist lähedast riiki Bhutani hääldas ta seejärel naljatamisi kui "Button" (nööp), kui vaatas Lõuna-Aasia kaarti.

Põhi või lõuna - üks Korea kõik!

Suurel lõunasöögil koos ajakirjnikega teatas Trump paari aasta eest, et rääkis telefonis Põhja-Korea liidriga. Seda ütles ta sadade ajakirjanike ees iga-aastasel suurüritusel. Siiski selgus hiljem, et ta võttis ühendust hoopis Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-Iniga.

Pariis on hoopis Saksamaal

Pariisi terrorijuhtumist säutsudes ajas Trump sassi ka Saksamaa ja Prantsusmaa. "Pariisi politseijaoskonnas tulistati meest. Terrorioht on kõrgeimal tasemel. Saksamaa on ikka täielik segapundar - palju kuritegevust," teatas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles