TREILER ⟩ Jokkerina läbi kukkunud Jared Leto kehastub koomiksifilmis «Morbius» Marveli nahkhiirmeheks

Spekter
Copy
Jared Leto Jokkerina filmis "Suitsiidisalk" (2016)
Jared Leto Jokkerina filmis "Suitsiidisalk" (2016) Foto: Warner Bros.

Sel suvel jõuab «Venomi» ja «Ämblikmees: Kodust kaugel» tegijatelt Sony stuudios kinodesse koomiksifilm «Morbius» (Morbius), milles konkureeriva koomiksimaailma ehk DC pahalase Jokkerina läbi kukkunud Jared Leto võtab ette kehastumise võikaks nahkhiirmeheks.

Kui hetkel Oscari-rallis parima filmi kuldmehikesele kandideeriv «Jokker», peaosas Joaquin Phoenixiga läinud oktoobris kinolinale jõudis, asuti näitleja ülesastumist hoobilt võrdlema Heath Ledgeri võimsa ettestega Nolani filmis «Pimeduse rüütel» ning koguni Jack Nicholsoni versiooniga. Justkui hetkega oli maamunalt pühitud aga meetodnäitlejast Leto äärmiselt pühendunud roll samaks DC koomiksimaailma pahalaseks 2016. aasta hittfilmis «Suitsiidisalk». Samal ajal kui kriitikud Oscari-võitjast Leto tipp-Jokkeri mängust välja arvasid, ei unustanud teda aga kõmuajakirjanikud ja muidu filmininad, kes haistsid skandaali, mida nad tulemata jäämata ei lasknud.

Kuuldavasti olla Leto olnud lausa marus, et tema panus Jokkeri tegelaskujuna piisavalt tunnustust ei leidnud, ent suuresti ka seetõttu, et mehe planeeritud tulevik Jokkerina Phoenixi soolofilmi tõttu kokku olevat varisenud. Lõppude lõpuks ei mahu filmitööstuse «Gothamisse» kahte Jokkerit. 

Samal ajal kui aga Suitsiidisalga tegelaste seiklustele siiski varastel 20ndatel jätku peaks saabuma, katsetab Leto õnne Marveliga. Kui põhi-Marvel ehk Marvel Studios kuulub Disney'le, siis osade Marveli tegelaskujude õigused omandas Sony ning nii on lood ka Morbiusega, biokeemikust nahkhiirmehega, keda tuntakse Ämblikmehe seikluste ühe pahalasena.

Batmaniga võrreldes pole see nahkhiirmees aga sugugi sama vitaalne ega šikk, vaid hoopistükkis üpris küpsetatud välimusega peletis, kes sünnib hinge vaakuva biokeemiku geenmutatsioonist. Kas film väärib ootusärevust, näeb selgesti juba treilerist, mis sisuliselt jutustab tegelase terve saamisloo ära.

Teistes osades näeme filmis üles astumas selliseid tegijaid mehi nagu J.K. Simmons, Tyrese Gibson ja Michael Keaton. 

Apollo Kinodes alates 31. juulist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles