Indrek Sarrap: kunagi ei tea, millal sünnivad su elu kõige tähtsamad otsused

Raadio Elmar
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Raadio Elmar saate «Ikigai» külaliseks oli muusik Indrek Sarrap. Seekord oli intervjuu tegemine veidi teistmoodi, Mari-Liis Männik ja Indrek Sarrap jutustasid Saku Suurhalli saunalaval.

Indrek Sarrap muigas intervjuu asukoha teemadel, et saunalavalt pole ta varem intervjuud küll andnud, kuid akustika tundus talle sellegipoolest küllaltki hea. «No õnneks ei pea siin hetkel 80-kraadise temperatuuri juures rääkima. Kuid saun kui selline on mulle alati meeltmööda! Ka oma uue kodu juures oli meile oluline, et saun oleks majas olemas. Üleüldse, saun annab ju inimesele energiat ja seetõttu tuleb saunas käia,» rääkis Sarrap.

Muusik ja pereisa rääkis, mis on tema jaoks parimad pingete maandajad. «See kõlab võibolla klišeena, kuid alati aitab vana hea tegevus - sõpradega kinos käimine. Väga hea on naisega restoranis käia ning koos lastega aega veeta. Kõik need väikesed ja igapäevased asjad aitavad pingeid maha võtta. Kuid minu elus nii palju pingeid nüüd ka pole, et neid jubedalt maandama peaks, elu on ju ilus,» lisas ta.

Sarrap tõdes, et tema elu on ilus tänu suurepärasele kaaslasele Birgitile. «Mul on väga tore, andekas ja särav kaaslane. Meil täitub juba viies pulma-aastapäev, koos oleme olnud kaheksa aastat. Birgit on äärmiselt tore ja armas inimene. Tutvusime aastal 2011, kui korraldasime jõulutuuri ning Birgit oli seal üks esinejatest. Eks ma olin juba varem näinud teda Superstaari saatest, juba siis veendusin, et ta on väga andekas ja kena noor lauljanna. No aga mida sa sealt saatest ikka muud teada saad? Kuidagi see saatus viis meid kokku mõned aastad hiljem, ühiste koostööprojektide raames. Ürituste korraldamise juures tuli ette hetki, mil sõitsime pärast esinemist teisest Eestimaa otsast kahekesi tagasi Tallinnasse. Niimoodi see suhe hakkas vaikselt minema ja susisema,» avaldas Sarrap.

Sarrap tunnistas, et kontsertide korraldamise ja esinemiste kõrvalt tegeleb ta muusika loomisega. «Tahan laulude kirjutamisega isegi rohkem tegeleda, kuid kuidagi on elu läinud nii, et see ürituste asjaajamine on alati minu peale jäänud ning ma ei saa kuidagi sellest rattast enam välja. Kogu aeg tuleb aina rohkem projekte peale. Meil on pisikene muusikaagentuur, kuhu kuulub erinevaid lauljaid ning bände, toimetan selle tegevusega juba ligi kümmekond aastat,» avaldas ta.

Mees rääkis, kuidas ta muusika tööstuseni üldse jõudis. «Käisin muusikakeskkoolis, kus algselt õppisin üldse viiulit. Kaheksandas klassis soovitati mul kontrabassi peale üle minna. Muusika on alati minu sees olnud, sest mu vanemad on mõlemad muusikud. Ema on klaveriõpetaja ja isa on kontrabassi mängija. Popmuusika on alati asjaga kaasas käinud. Mihkel Mattisen on mu koolivend ja esinesime tihti koos koolipidudel. Sealt saigi alguse nii-öelda muusikaäri,» lisas ta.

«Tegelikult ma ei ole oma kontrabassi mängu kunagi ülemäära tõsiselt suhtunud, mul tuleb see lihtsalt kuidagi hästi välja, ju on annet. Mu õpetaja Kaupo Olt andis mulle kunagi info ja soovituse, et maailmakuulus viiuldaja Gidon Kremer paneb Lätis kokku noortest koosneva kammerorkestri, mis pidi olema ühekordne projekt tema juubeli tähistamiseks, läksin siis sinna liikmeks. Tegime ühe suure juubeliürituse ära, kuid see orkester jäi ka edasi tegutsema, võites seejuures erinevaid auhindu, sealhulgas isegi Grammy. Lõpuks töötasin viis aastat selle orkestri managerina. Sealt tekkis edasi ka huvi muusika management'i vastu. Võib öelda, et olen muusikatööstuse rõngasse just sealt kaudu tulnud,» rääkis Sarrap.

Muusik tunnistas, et Eestis elavad muusikud küllaltki hästi. «Olles näinud, mida mujal pool maailmas tehakse, siis siin elades ja töötades tõden, et kui teed oma asja hingega, saad elada päris hästi. Seda nii esinemisevõimaluste, kui rahalise poole pealt. See ei loomulikult mingi gigantne miljonäriks saamise äri siin Eestis. Kuid kui sa ära elad ja oma asju hästi teed, siis ega siin midagi keerulist küll pole. Mul on toredad artistid väga head sõbrad ja nendega on lausa lust muusikutööd teha. Raha teenimine pole olnud mitte kunagi mu omaette eesmärk. Inimene on ikka nii imelik loom - ta pole mitte kunagi rahul! Mul olid kahekümnendates soovid, et tahan jõuda «sinna ja teenida nii palju». Kui ma ühel hetkel sellesse ihaldatud punkti jõudsin, siis mõtlesin, et nüüd tahan jälle järgmisesse punkti. Usun, et nii on kõigil inimestel, isegi need, kes on miljonärid ja miljardärid, ka neil ei ole tõenäoliselt mitte kunagi piisavalt. Ega nad siis oma elu seisma ei jäta, ikka tahavad aina juurde saada,» rääkis Sarrap.

Mees tegi juttu Taisse soetatud majast, kus nad perega tihti puhkamas käivad. «Hakkasime tihti Tais käima, sest meile väga meeldib seal. Kliima on igati mõnus ning oleme ka sealse toidu fännid. Uurisime, et võib-olla oleks mõistlik sinna kinnisvara soetada, nii leidsimegi täpselt sobiva hinnaga koha. Ega siin suurt vahet pole, kas investeerid kinnisvarasse Eestis või Taimaal, võib-olla seal olles on lihtsalt asjaajamist rohkem. Seda kohta saab ju vahepeal välja rentida ning hakkab kohe tagasi tooma,» avaldas ta.

Tais peeti viis aastat tagasi ka pulmapidu. Sarrap kosis Birgiti Eestis, kuid pidulik tseremoonia peeti just sooja päikese all. «Kui tavaliselt plaanitakse pulmi pea aasta ette, siis meie puhul oli ettevalmistuse aega reaalselt vaid kaks ja pool nädalat. Ostsime reisi Taimaale, kuhu tulid puhkama ka meie mõlema vanemad ning lähedasemad sõbrad. Siis korraga mõtlesime, et äkki peaksime pulmad just Tais tegema. Mul oli kihlasõrmus juba aasta varem valmis ostetud, ootasin lihtsalt õiget hetke, mil Birgitit naiseks paluda. Seega samal õhtul, kodus teleka ees tegin talle abieluettepaneku. Vahel see eluke jookseb nii, et sa kunagi ei tea, kui järsku sul eluliselt tähtsad otsused võivad sündida,» naeris ta.

Saate jooksul palus Mari-Liis Männik, et Sarrap nimetaks parima meesartisti nime. «Kas valime siin sellist artisti, kes mulle meeldib, või seda, kes rahvale meeldib? Mulle meeldivad lihtsalt nii erinevad asjad, keeruline on seda valikut teha. Okei, ma ühe nime siiski ütlen, pole just eriti originaalne valik ja ma ei ole tema fänn, kuid nublu mulle siiski meeldib. Ta on äge fenomen Eesti muusikas. Nublu pole nüüd kõige parem laulja, kuid tõeliselt nauditav on olnud tema teekonda jälgida,» avaldas Sarrap.

Mari-Liis Männik ja Indrek Sarrap
Mari-Liis Männik ja Indrek Sarrap Foto: Raadio Elmar

Kuula täispikka intervjuud, kus Indrek Sarrap rääkis oma koolipõlvest, abielust, investeerimisest, reisimisest ning loomulikult ka muusikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles