Mille eest pandi Eestiski jooksva tõsielusarja «Elu allpool nulli» staar vangi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Chip Hailstone koos oma inuitist naise Agnesega
Chip Hailstone koos oma inuitist naise Agnesega Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Eesti Televisioonis näidatakse juba aastaid populaarset tõsielusarja «Elu allpool nulli» (Life Below Zero), kus filmitakse alaskalaste karmi elu metsikus looduses. Eile eetris olnud viienda hooaja teises osas plahvatas uudispomm, et ontlik pereisa Chip Hailstone peab vangi minema.

Teise osa alguses näidati, kuidas Hailstone saadetakse väikelennukile, mis pidi ta Anchorage’i vanglasse viima. Saate tegijad märkisid vaid, et mees sai õigusvastase teo eest 15 kuu pikkuse vanglakaristuse. Samas jäi õhku küsimus, et mida halba ta siis tegi.

Veebiportaalide distractify.com ja hollywoodmask.com teatel algas Hailstone’i saaga juba aastal 2011, kui mees pöördus politseisse teatega, et üks Alaska politseinik ründas tema tütart Tinmaiqi, kes oli siis 17-aastane.

Mehe sõnul oli veel teine intsident, milles üks Noorviki elanik ähvardas tütart relvaga ja sellesse oli kaasatud ka ta kasupoeg.

Politsei läks Hailstone’i vastu kohtusse ja võitis - kohus määras mehele alguses kolme aasta pikkuse tingimis karistuse, kuid ta kaebas otsuse edasi.

Kui ilmnes, te Hailstone oli politseil valetanud ja valeandmeid esitanud, määras kohus talle 2017. aasta juulis 15 kuu pikkuse vanglakaristuse.

2018. aastal noppis teema üles portaal hollywoodmask.com, küsides samuti, et mis juhtus. Nüüd on Hailston sarjas tagasi, kuid need hooajad pole Eestis eetrisse veel jõudnud. 

Trellide taha sattumise pärast jäi Hailstone ilma olulisest jahihooajast koos perega. «Mul on jälle tõelised relvad käes, minu vana mina on tagasi. Naudin nüüdset jahihooaega, sest möödunud hooaeg jäi mul vahele,» teatas alaskalane.

Chipil, kelle passinimi on Edward, ja ta inuitist naisel Agnesel on kaks vanemat tütart Iriqtaq ja Tinmiaq ning kolm nooremat tütart Mary, Caroline ja Qutan.

Perre kuuluvad ka kaks poega, John ja Doug, kes on Agnese eelmisest suhtest.

Chip Hailstone sündis ja kasvas USA Keskläänes Montanas, 19-aastasena läks ta Alaskale seiklema ja jäigi sinna. Seal kohtus ta oma naise Agnesega.

Hailstone teenib sarjas «Elu allpool nulli» osalemise eest 45 000 dollarit (40 500 eurot) aastas.

National Geographic hakkas sarja «Elu allpool nulli», mis vahendab alaskalaste karmi elu, tegema 2013. aastal ja selle tegemine jätkub ka sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles