VIDEO ⟩ Hiinas sünnitas koroonaviirusega naine terve lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Hiina medõed hoolitsemas vastsündinu eest
Hiina medõed hoolitsemas vastsündinu eest Foto: Cao Jianxiong / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hiinas Heilongjiangi provintsis sünnitas uue koroonaviirusega (2019-nCoV) nakatunud naine terve lapse, kellel seda viirust ei ole.

38. nädalat rase naine, kelle kehatemperatuur oli kerkinud 37,3 kraadini, viidi 31. jaanuaril Harbini 6. linnahaiglasse, kus tal diagnoositi haiglas koroonaviirus, teatab msn.com.

Haigla juht Na Hui teatas, et naisele tehti kiirkorras keisrilõige. Sündis terve tüdruk, kelle sünnikaal oli natuke üle 3 kilogrammi.

Lapsele tehti kohe pärast sündi kahel korral koroonaviiruse test, mis mõlemad olid negatiivsed.  

Ema kehatemperatuur normaliseerus 2. veebruaril ja ta hakkas paranema. Nii ema kui laps on haigla eriosakonnas karantiinis ja arstidemeeskond jätkab nende jälgimist,

Haigla ei avaldanud ema nime ega vanust.

Möödunud aasta detsembris hakkas Hiinas Hubei provintsis Wuhanis levima uus koroonaviirus, mis nüüd on jõudnud 25 riiki. Hiinas on selle haiguse tõttu surnud üle 400 inimese ning maailmas on selle viiruse diagnoosi saanud rohem kui 20 000 inimest.

Hiina meditsiinitöötajad viimas koroonaviiruse nakkusega inimest haigla eriosakonda isolatsiooni
Hiina meditsiinitöötajad viimas koroonaviiruse nakkusega inimest haigla eriosakonda isolatsiooni Foto: Xiao Yijiu / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Filipiinid teatasid 2. veebruaril, et seal on esimene uue koroonaviiruse tagajärjel surnu.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas uue koroonaviiruse (2019-nCoV) globaalseks terviseprobleemiks.

Hiina üritab haiguse levikule piiri panna. Haiguse tekke ala mitu linna on karantiinis, hiinlastel on riigi sees ja välismaale reisimine keelatud, inimesed peavad kandma näomaske ning ehitatakse kiirkorras uusi haiglaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles