TULEMUSED BAFTAdel võidutses ülekaalukalt brittide vaatemänguline sõjafilm «1917» (2)

Spekter
Copy
Näitlejanna Renee Zellweger parima naisnäitleja BAFTAga rolli eest Judy Garlandina eluloofilmis «Judy»
Näitlejanna Renee Zellweger parima naisnäitleja BAFTAga rolli eest Judy Garlandina eluloofilmis «Judy» Foto: Joel C Ryan/AP/Scanpix

Eile õhtul jagati Londonis välja Briti tele- ja filmiauhinnad ehk BAFTAd. Kuigi etteaimatavalt, siis sellegipoolest üllatavalt ülekaalukalt võitis enim auhindu briti režissööri Sam Mendese sõjafilm «1917», mis rääkis kahe noore briti sõduri läbielamistest esimeses maailmasõjas.

SÄRAV GALERII 〉 Filmistaarid kogunesid Londonis jagatavate BAFTAde punasele vaibale

Kokku viis «1917» koju 7 auhinda 9 kategooriast, millele linateos esitatud oli. Juba eeloleval pühapäeval Los Angeleses 10 Oscarile kandideeriv film sai lisaks parima filmi BAFTAle auhinna ka parima režissööri, kaameratöö, Briti filmi, heli, visuaalefektide ja kunstnikutöö eest.

Võidukas «1917» filmitiim BAFTAdel: Pippa Harris, Callum McDougall, Sam Mendes, Jayne-Ann Tenggren, Dean-Charles Chapman, George MacKay, Mark Strong, Krysty Wilson-Cairns ja Andrew Scott.
Võidukas «1917» filmitiim BAFTAdel: Pippa Harris, Callum McDougall, Sam Mendes, Jayne-Ann Tenggren, Dean-Charles Chapman, George MacKay, Mark Strong, Krysty Wilson-Cairns ja Andrew Scott. Foto: Scanpix

Võimsat ja vaatemängulist linateost saab praegu veel vaadata Apollo Kinodes.

Õhtu alguses olid suurimad soosikud tänavustele brittide kuldsetele maskidele 11 nominatsiooniga «Jokker» ning 10 nominatsiooniga «Iirlane» ja «Ükskord Hollywoodis»

Näitleja Joaquin Phoenix parima meespeaosa BAFTAga rolli eest filmis «Jokker».
Näitleja Joaquin Phoenix parima meespeaosa BAFTAga rolli eest filmis «Jokker». Foto: Scanpix

«Jokkeril» õnnestus võita kolmes kategoorias: parima heli, parima näitlejatevaliku ja olulisimana parima meespeaosa BAFTA. Viimane ulatati filmis silmapaistva rolli teinud ameeriklasele Joaquin Phoenixile, kes kasutas oma võidukõne sekundeid selleks, et juhtida tähelepanu filmitööstuses valitsevale rassismile.

Parima naispeaosa BAFTA pälvis ameeriklanna Renee Zellweger, kes on osatäitmise eest Judy Garlandi eluloofilmis «Judy» tõenäoline võitja ka Oscaritel. Zellweger on rolli eest juba võitnud ka Kuldgloobuse ja ekraaninäitlejate gildi SAG auhinna.

Laura Dern parima naiskõrvalosa BAFTAga («Marriage Story»).
Laura Dern parima naiskõrvalosa BAFTAga («Marriage Story»). Foto: Scanpix

Kõrvalosade kategooriates said auhinnatud Brad Pitt muheda rolli eest Tarantino filmis «Ükskord Hollywoodis» ja Laura Dern ülesastumise eest lahutusdraamas «Marriage Story». Pitti Londonis eraelulistel põhjustel ei viibinud ning tema auhinna võttis vastu kolleeg Margot Robbie, kes luges ette lustaka tänukõne. «Tere, Ühendkuningriik! Kuulsin, et oled nüüd vallaline – tere tulemast klubisse!»

Parima mitteingliskeelse filmi auhinna pälvis auhinnahooaja suursoosik, Lõuna-Korea tragikomöödia «Parasiit», mis võitis Briti filmiakadeemia tunnustuse ka parima originaalstsenaariumi kategoorias. 

Lõuna-Korea stsenarist ja režissöör Bong Joon-ho parima mitteingliskeelse filmi BAFTAga.
Lõuna-Korea stsenarist ja režissöör Bong Joon-ho parima mitteingliskeelse filmi BAFTAga. Foto: Scanpix

Kõik nominendid ja võitjad leiad siit.

Oscarid 2020 Filmzone'is.
Oscarid 2020 Filmzone'is. Foto: Filmzone
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles