VIDEO Bill Murray tänavune lõputu küünlapäev läks SuperBowli reklaamis teisiti

Spekter
Copy
Bill Murray Jeepi reklaamis
Bill Murray Jeepi reklaamis Foto: Youtube

1994. aastal parima originaalstsenaariumi Briti filmiakadeemia preemia ehk BAFTA võitnud komöödia «Lõputu küünlapäev» (Groundhog Day) sai ameeriklaste aasta spordisündmuse SuperBowli puhuks «uusversiooni». Peaosades ei keegi muu kui Bill Murray ning sedapuhku ka Põhja-Ameerikas levinud oravlane ehk groundhog (metsümiseja – eesti.k.) ise.

Et tänavused BAFTAd saavad välja jagatud juba täna õhtul, siis on paras aeg meenutada seda 1993. aasta hittfilmi, mis sai inspiratsiooni iseäranis Pennsylvanias siiani traditsioonilisest 2. veebruari kombest metsümiseja järgi saabuva kevade ilmaolusid ennustada.

Kui see traditsioon ise on paarsada aastat vana, siis viimased 27 aastat on sel pühal kombeks vaadata ka seda aegumatut kinohitti, mis igavesti Bill Murray koomikutalendi testamendiks. Sedapuhu andis filmile uue mineku Jeep, kes otsustas Murray'le uue seikluse korraldada ning andis talle seltsiliseks ka karvase kevadekuulutaja. Nimelt on SuperBowl juba aastakümneid kõige kallima reklaamiminuti hinnaga teleülekanne USAs, mil rikkamad ettevõtted lasevad eetrisse mitte vähem kallilt vändatud ja tavaliselt vägagi meeldejäävaid ja andekaid reklaamklippe.

Kes filmi ei mäleta, siis tuli Murray karakteril, kibestunud ilmauudiste diktoril Phil Connorsil lõputult ühel ja samal 2. veebruari hommikul üles ärgata, kuniks ta oma iseloomu ja käitumist muuta mõistis. Kui filmis oli mehel sellest lõputult kestvast päevast kõrini, siis Jeepi reklaamis võiks see päev kasvõi kestma jäädagi.

Vaata reklaami:

Meenuta filmi:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles