Moskvalane müüb internetis nakkuskoldest Wuhanist ostetud nahkhiirt (1)

Elu24
Copy
Moskavlane Mihhail ostis 5. jaanuaril Wuhanist nahkhiire ja müüb nüüd looma ostukeskkonnas Avito.
Moskavlane Mihhail ostis 5. jaanuaril Wuhanist nahkhiire ja müüb nüüd looma ostukeskkonnas Avito. Foto: Kuvatõmmis ostukeskkonnast Avito

Moskvast pärit Mihhail müüb internetis Avito ostukeskkonnas elusat nahkhiirt. Moskvalane ostis nahkhiire 5. jaanuaril Hiinast, Wuhani linnast, vahendab Life.ru.

3-kuune nahkhiir, kelle moskvalane koroonaviiruse epitsentrist Wuhanist ostis, vajab mehe sõnul uut omanikku. Müügikuulutuses kirjeldab Mihhail, et loomale on raske toitu leida, sest ta sööb ainult putukaid ning ei ole viimasel ajal tahtnud ka vett juua.

«Ta ei hammusta, sa saad teda käes hoida,» toob Mihhail kuulutuses välja.

Nahkhiire hinnaks on Mihhail ostukeskkonnas määranud 3000 rubla ehk natuke üle 40 euro.

Meediaväljaanne Life.ru vestles nahkhiire müügikuulutuse üles pannud Mihhailiga, kes kinnitas, et soovib ebaharilikust koduloomast loobuda, kuna teda on raske toita.

Wuhani linnast ostetud nahkhiir.
Wuhani linnast ostetud nahkhiir. Foto: Kuvatõmmis ostukeskkonnast Avito

«Ostsin selle lõbu pärast. Tahtsin teda endale hoida, kuid otsustasin maha müüa, kuna teda on raske hoida. Sul on vaja teda putukatega toita ning praegu ei ole suvi, seega on raskem putukaid püüda,» põhjendas venelane, kes saabus nahkhiirega Wuhanist Moskvasse tagasi 6. jaanuaril.

Nahkhiirel ei ole loomaarsti tõendit ning moskavlane ei ole kindel, kas nahkhiir on nakatunud. Samas usub mees, et koroonaviirus levib ainult läbi hammustuste ning tema nahkhiir ei hammusta.

Pärast Hiina reisi jäi Mihhail ka haigeks, kuid mehe puhul ei olnud tegu koroonaviirusega. 

Uus koroonaviirus 2019-nCoV hakkas Hiinas Hubei provintsis Wuhanis levima 31. detsembril 2019. Neljapäeval, 30. jaanuari õhtul, nimetas WHO (Maailma Terviseorganisatsioon) koroonaviiruse rahvusvaheliseks terviseohuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles