VORMEL 1-GA KÕIK ⟩ Mercedes loobub F1 sarjast?

Elu24
Copy
Mercedese F1 roolis on soomlane Valtteri Bottas
Mercedese F1 roolis on soomlane Valtteri Bottas Foto: Hoch Zwei Via Www.imago-images.de/imago Images/hochzwei/Scanpix

Viimastel aegadel suveräänselt vormeli kuninglikku sarja valitsenud Mercedese peakorteris otsustatakse sarjas jätkamine lähinädalatel. RaceFansi andmetel on emafirma Daimler minemas kokkuhoiupoliitika teed ning üheks kohaks, kus võimalik raha kõvasti kokku hoida on osalemine vormel 1 sarjas. 

RaceFan teatab, et Daimler ajab karmi kokkuhoiupoliitikat. Kuigi vormel 1 sari on loonud kompaniile palju positiivset PR-i, on see projektina ülikallis. Teiseks on mootorisport praeguses kliimapaanika ja ökoloogiliselt puhta maailma hoidmise vajaduse valguses oma saasteprobleemidega mitte just parimas positisoonis. 

2019. aasta lõpus teatas Daimler, et koondab 10 000 inimest, meedias liikus jutte vajadusest säästa miljardeid eurosid.

2010. aastal vormel 1 sarja tagasi tulnud Mercedes on võitnud kõik MM-tiitlid (nii sõitjate kui konstruktorite arvestuses) alates 2014. aastast.  Mercedese tall on olnud edukam ka Ferrarist ja Red Bullist, kuigi nood pakuvad Hõbenooltele aeg-ajalt kõva konkurentsi. 

Mercedese vormel 1 tiimis töötab hetkel üle tuhande inimese. Lisaks on Mercedes liitunud elektirivormeli sarja vormel E-ga. Ka see on püsititanud küsimärgi vormel 1 jätkusuutlikkuse kohta. Elektritehnoloogia on autotööstuses praegu kuum sõna.  

Ja see pole veel kõik. Eelmise aasta kevadel asus Daimlerit juhtima Ola Källenius, kes on tuntud oma «rohelise maailmavaate» poolest.

Daimleri võimalik otsus Mercedes vormel 1 sarjast eemaldada ei pruugi tähendada kogu talli sarjast lahkumist, meeskond võib jätkata tegutsemist ka võimaliku uue omaniku käe all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles