VIDEO ⟩ Tuulehaug läbistas oma pika ninaga 16-aastase kaela, kuid poiss jäi imekombel ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Tuulehaugid. Pilt on illustreeriv
Tuulehaugid. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Indoneesia poisi kalasturetk lõppes karmilt, kuna veest välja hüpanud tuulehaug vigastas oma pika ninaga poisi kaela.

16-aastane Muhammad Idulin sai küll raskelt vigastada, kuid jäi ellu, teatab coconuts.co.

Õnnetusjuhtum leidis aset üks nädal tagasi, kui Muhammad läks koos sõbra Sardiga Sulawesi saare kaguosas Wakinamboros oma kodu lähedal kalale. Muhammad ja Sardi olid mõlemad oma paadis ja rannast umbes 500 meetri kaugusel.

Hakkas hämarduma ja Sardi pani taskulambi põlema, et paremini ritva näha. Sel hetkel hüppas Muhammadi paadi juures veest välja suur pika ninaosaga kala ja ründas Muhammadi, kes selle tagajärjel vette kukkus. 75 sentimeetrit pikk kala oli tema kaela küljes kinni.

Kala läbistas poisi kaela vasakult paremale poolviltu nii, et hinge- ja söögitoru kannatada ei saanud. Küll aga said vasakult küljelt kukla suunas olnud kala tõttu vigastada koed ja veresooned.

Noore indoneeslase sõnul ta kaela kinni jäänud kala rapsis ja üritas minema pääseda. Sardi tuli sõbrale appi, et Muhammad endale rohkem viga ei teeks.

«Ta takistas seda, et ma ei rapsiks ja kala kaelast välja ei tõmbaks. Kui oleksin seda teinud, oleks verejooks võinud saatuslik olla,» meneutas Muhammad haiglas.

Sardi aitas Muhammadi oma paati ja sõudis kaldale. Sõber viis Muhammadi ta koju, kus poisi isa sõidutas kannatanu Kagu-Sulawesi Baubau haiglasse, mis asub nende kodust 1,5 tunni autosõidu kaugusel.

Arstidel ei õnnestunud kohe kogu kala poisi kaelast kätte saada, kala pea jäi pärast esimest operatsiooni teismelise kaela.

Kohalikust haiglast viidi Muhammad kiirabihelikopteriga edasi Lõuna-Sulawesi Makassari suurimasse haiglasse, kus viis kirurgi ja eriarsti tegid talle operatsiooni, mille käigus eemaldati ka kaelast ka tuulehaugi pea koos pika ninaosaga.

Juba viis päeva pärast operatsiooni oli poiss jalgadel ja andis intervjuusid. Ta selgitas ajakirjanikele, et tal oli õnne, kuid ta ei saa oma kaela veel eriti liigutada.

Muhammad on veel mõnda aega haiglas, kuna arstid jälgivad, kas paranemisprotsess kulgeb nii nagu peab.

Makassari haigla arstide sõnul ei olnud nad varem sellise vigastusega kokku puutunud, nüüdne oli esmakordne.

Muhammad Idulini teatel ei loobu ta selle kummalise õnnetuse ja vigastuse tõttu kalastamisest.

«Pean järgmisel korral olema ettevaatlikum. Sain kogemuse, et tuulehaugid peavad valgust ohtlikuks ja selle tõttu ründavad,» nentis indoneeslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles