PILDID JA VIDEO ⟩ Kobe Bryanti kopteriõnnetuse ajal oli halb ilm, politseinikel on õnnetuspaika keeruline uurida

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikide korvpallilegend Kobe Bryant hukkus 26. jaanuaril Los Angelese loodeosas Calabasases toimunud helikopteriõnnetuses.

Lisaks 41-aastasele Bryantile hukkus veel kaheksa inimest, kelle seas oli ta 13-aastane tütar Gianna Maria-Onore Bryant, Gianna korvpallinaiskonna kaaslane Alyssa Altobelli, Alyssa vanemad Keri ja John Altobelli ning Gianna treener Christina Mauser, teatavad foxnews.com ja cnn.com.

Õnnetus toimus 26. jaanuari varahommikul Los Angelese aja järgi, kui kopter oli jõudnud õhus olla 15 minutit. Pealtnägijate sõnul tekkis kummaline heli, kopter kukkus alla ja lahvatas põlema.

Korvpallistaari Kobe Bryantit ja veel 8 inimest transportinud kopter kukkus 26. jaanuaril alla Los Angeleses Calabasases.
Korvpallistaari Kobe Bryantit ja veel 8 inimest transportinud kopter kukkus 26. jaanuaril alla Los Angeleses Calabasases. Foto: INSTAGRAM / @PRINCESSOFCALABASAS/via REUTERS/Scanpix

Päästetöötajate ja politsei kinnitusel oli Calabasase mäestikupiirkonnas alla kukkunud kopteri pardal 9 inimest, kellest mitte keegi ellu ei jäänud.

Politsei pidas eile seoses kopteriõnnetusega pressikonverentsi, milles teatas, et õnnetuspaik on raskesti ligipääsetavas kohas ning droonifotod näitasid, et helikopteri rusud asuvad umbes Ameerika jalgpalli väljaku suurusel alal.

Ameerika jalgpalli väljaku pikkus on 120 jardi ehk 109,7 meetrit ja laius 53,3 jardi  ehk 48,8 meetrit. 

Politsei teatel on Kobe Bryantit ja veel 8 inimest transportinud helikopteri rusud Ameerika jalgpalli väljaku suurusel alal.
Politsei teatel on Kobe Bryantit ja veel 8 inimest transportinud helikopteri rusud Ameerika jalgpalli väljaku suurusel alal. Foto: Kelvin Kuo/AP/Scanpix

Los Angelese politsei pressiesindaja Josh Rubenstein sõnas meediale, et politseil ja päästjatel oli õnnetuspaika keeruline jõuda ja seda uurida, kuna oli paks udu. Politseihelikoptereid pühapäeval välja ei saadetud.

Los Angelese maakonna politseijuht Alex Villaneuva nimetas õnnetuspaiga juurde pääsemist logistiliseks õudusunenäoks, sest jalgsi jõudis sinna vaid väike rühm korrakaitsjaid ja päästetöötajaid.  

Politseile tekitavad peavalu ka üliagarad fännid, kes oma jõududega üritavad õnnetuspaika minna.

Täna, 27. jaanuaril loodetakse õnnetuskohta lähemalt uurida ning surnukehad ja kopterirusud ära viia.

26. jaanuaril kukkus Los Angeleses alla korvpallistaari Kobe Bryantit ja veel 8 inimest transportinud helikopter. Politsei ja päästjad sündmuskohal.
26. jaanuaril kukkus Los Angeleses alla korvpallistaari Kobe Bryantit ja veel 8 inimest transportinud helikopter. Politsei ja päästjad sündmuskohal. Foto: Mark J. Terrill/AP/Scanpix

Lennuliiklust reaalajas jälgiva lehekülje Flightradar24 andmetel tõusis Bryantit ja veel kaheksat inimest transportinud helikopter Sikorski S-76 õhku Costa Mesast, lennates esialgu udu tõttu vaid 270 meetri kõrgusel.

Flightradar24 kohaselt lendas kopter Los Angelese loomaaiast loode suunas, kuid siis võttis suuna edelasse ja lendas mõni aeg kiirtee 101 kohal.

USA meedia andmetel oli Bryanti helikopteri piloot enne õnnetust kontaktis Burbanki lennujaama lennujuhtimiskeskusega, kus oldi teadlikud, et kopter tegi 15 minutit ringe ja ootas ilma selginemist.

Helikopteri suunamuutus võis saatuslikuks saada, sest õhusõiduk jõudis mägisesse piirkonda, kus ta kell 9.52 kohaliku aja järgi alla kukkus. Esialgsetel andmetel kukkus kopter alla 520 meetri kõrgusel lennates ja lennukiirus oli 300 kilomeetrit tunnis. 

Viiel korral NBA meistriks ja kahel korral olümpiavõitjaks tulnud Kobe Bryanti 20 aastat kestnud korvpallikarjäär lõppes 2016. aastal.

Kobe Bryant 2008 poseerima fotograafile Los Angeles Lakersi mänguvormis.
Kobe Bryant 2008 poseerima fotograafile Los Angeles Lakersi mänguvormis. Foto: Kevork Djansezian/AP/Scanpix

2001. aastal abiellus Bryant Vanessa Laine'iga, neil oli neli tütart. Lisaks hukkunud Giannale on peres veel Natalia Diamante Bryant, Bianka Bella Bryant ja Capri Kobe Bryant.

Nii USAs kui ka paljudes teistes riikides leinatakse korvpallilegendi, kogu oma karjääri Los Angeles Lakersis mänginud Kobe Bryantit. Sotsiaalmeedias on avaldanud mälestuspostitusi nii kuulsused kui ka tavalised inimesed.

Kobe Bryanti mälestamine Los Angeleses.
Kobe Bryanti mälestamine Los Angeleses. Foto: KYLE GRILLOT/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles