Viiekordne NBA meister Kobe Bryant hukkus helikopteriõnnetuses, pardal oli ka teismeline tütar

Elu24
Copy
NBA korvpallilegend Kobe Bryant koos 13-aastase tütre Giannaga hukkusid traagilises helikopteriõnnetuses 26. jaanuari hommikul.
NBA korvpallilegend Kobe Bryant koos 13-aastase tütre Giannaga hukkusid traagilises helikopteriõnnetuses 26. jaanuari hommikul. Foto: USA Today Sports / Scanpix

NBA korvpallilegend Kobe Bryant (41) hukkus kopteriõnnetuses, vahendab TMZ. Pardal oli ka korvpalluri 13-aastane tütar.

Päästeteenistus sai helikopteriõnnetuse teate pühapäeva hommikul, kell 9.52. Õnnetus juhtus Californias, Calabasases ja esialgsetel andmetel oli pardal 5 inimest.

Pärastlõunal peetud pressikonverentsil öeldi, et helikopteris oli kokku 9 inimest. Ametnike sõnul oli pardal 1 piloot ja 8 reisijat, kes kõik hukkusid.

USA Föderaalse Lennuameti sõnul kukkus kopter Sikorsky S-76 alla «teadmata asjaoludel». Samuti pole veel selge, kellele kopter kuulus.

TMZ andmetel oli pardal ka Bryanti 13-aastane tütar Gianna Maria Onore ning nad olid teel korvpallimängule. Gianna oli astumas isa jälgedes ning teda peeti korvpalliplatsi tõusvaks täheks.

Esialgsetel andmetel polnud pardal Bryanti abikaasat Vanessat ega teisi lapsi. Bryantil oli kokku neli tütart, tema kõige noorem laps nägi ilmavalgust 2019. aasta juunis.

Sündmuspaigast on avaldatud ka esimesed fotod, millelt on näha kuidas mäenõlvade vahelt tõuseb suitsu. Pealtnägijate sõnul kuulsid nad esialgu, kuidas helikopteri mootor tõrkus ning nägid seejärel, kuidas kopter alla kukkus ja leekidesse lahvatas.

Los Angelese tuletõrjujad sündmuskohal Calabasases.
Los Angelese tuletõrjujad sündmuskohal Calabasases. Foto: REUTERS/Scanpix

Kobe Bean Bryant oli endine USA korvpallur, kes terve NBA karjääri mängis klubis Los Angeles Lakers. Bryant oli tulnud viiel korral NBA meistriks ja ta valiti NBA tähtede mängule 18 korda.

«Ei, palun! Ma värisen, see ei saa olla tõsi,» kirjutas Dallas Mavericksi täht Luka Dončić Twitterisse korvpallilegendi surma järel. 

«Palun ei. Palun jumal ei. See ei saa olla tõsi,» jagas ahastust ka Cleveland Cavaliersi staar Kevin Love

«Ma loodan, et see pole tõsi. Ainult mitte Kobe,» kirjutas ka Tristan Thompson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles