Kanada indiaanlased marus: Meghani ja Harry miljonimõis ehitati varastatud maale!

Elu24
Copy
Meghani ja Harry üliluksuslik villa Kanadas.
Meghani ja Harry üliluksuslik villa Kanadas. Foto: AFP / Scanpix

Meghan ja Harry ei saa rahu isegi teises maailma otsas. Kanada indiaanlased väidavad nüüd, et kuningliku paari uus kodu ehitati maale, mille britid neilt kunagi välja petsid.

Pahased põlisameeriklased väidavad, et 12 miljoni eurone mõis Vancouveri saarel asub kunagi brittide poolt röövitud maal.

Kohaliku Tseikumi hõimu pealik Tanya Jimmy pöördus otse kuningliku paari poole: «Ärge ignoreerige meid. Maa, millele maja ehitati, on varastatud.»

«See võeti meilt 19. sajandil alla kirjutatud lepingutes. Meie inimesed ei saanud toona aru, mida nad teevad,» selgitas hõimupealik Vancouveri saare ajalugu. Jimmy sõnul said britid tema kirjaoskuseta esivanematelt maa kätte vaid mõnesaja dollari eest. Lepingutele kirjutati alla lihtsalt X-iga.

«See on esivanemate matmispaik,» seletas Jimmy. «Me ei saanud selle eest isegi raha.» Täna on nende põhiline mure aga see, et häärber lihtsalt ei sobi pühasse kohta.

Meghani ja Harry kaheksa vannitoaga kodu ümbruses elavad põliselanikud aga palju kehvemates tingimustes. «Ma tean ühte kodu, kus ühe katuse all elab neli põlvkonda, kolmes magamistoas mitu inimest,» meenutas Jimmy.

Hõimupealik loodab, et kuninglik paar märkab neid ning suudab aidata. Indiaanlased elavad vaeselt. Riiklikud internaatkoolid viivad lapsed kodust kaugele ning panevad nad vanu eluviise unustama.

Suurbritannia koloniseeris Vancouveri saare pärast seda, kui kapten Cook jõudis sinna 1778. aastal. Esimene Briti asula ehitati pool sajandit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles