Hooajaks huvitava numbri valinud Soome rallilootus: see on sama ka siis, kui rattad taeva poole

Elu24
Copy
Soome ralliäss Kalle Rovanperä Toyota Yaris WRC-l Monte Carlo ralli avakatsel.
Soome ralliäss Kalle Rovanperä Toyota Yaris WRC-l Monte Carlo ralli avakatsel. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/SCANPIX

Noorel Soome rallisõitjal Kalle Rovanperäl seisab Monte Carlos ees kõva nädalavahetus. Esimest korda istub mees Toyota WRC rooli taga MM-etapil.

Kuigi 19-aastane soomlane katsetas Toyota Yaris WRC autot eelmisel nädalavahetusel Tunturirallil ja võitis võistluse ülivõimsalt, ei oma see Monte Carlo mägist MM-etappi silmas pidades mingit tähtsust.

«Kui sõidaks pärast Tunturirallit Rootsis, oleks parem, praegu on seis ebakindel,» ütles soomlane. «Asfaldil pole mul tuhandeid kilomeetreid all,» lisas Rovanperä.

Toyota poolelt ei panda Rovanperäle pingeid peale, tähtis on kogemuste hankimine.

«Tore on, kui suudame vigu vältida,» kõneles Soome ralli suurlootus.

Kolmapäevasel testikatsel tuli Rovenperä seitsmendaks, kohe M-Spordi Fordidel sõitvate kaasmaalaste Teemu Sunineni ja Esapekka Lappi järel. Ralli saab täispöörded sisse neljapäeva õhtul.

Huvitav number

Ralli MM-sarja WRC-sõitjatel on võimalus kogu hooajaks endale ise sõitjanumber valida. Rovanperä valis endale mitmetähendusliku numbri – 69.

«Sellel on üks hea külg. Autol on number sama ka siis, kui masin on katusel, rattad taeva poole,» viskas noor soomlane nalja.

«69 näeb hea välja nii kiivril kui ka auto peal. Mingit erilist tähendust sellel numbril minu jaoks tegelikult ei ole – lihtsalt üks number,» lükkas Rovanperä ümber spekulatsioonid, nagu oleks 69 tema lemmik sekspoos. 

Kalle Rovanperä 
Kalle Rovanperä Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles